Wat te doen met een eend met nog maar één poot?

Gisteren was is in een klein parkje bij mij in de buurt. Nu zag ik daar een gewonde eend lopen met nog maar een poot! Het lijkt erop alsof de andere poot eraf is gebeten of gehakt. De eend kan moeilijk lopen, maar het lijkt erop dat het dier zich gewoon nog kan redden. Ik zit in dubio. Zal ik hiervoor naar een dieren-instantie bellen of kan een instantie toch niets voor de eend doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

eenden met maar een poot redden zich nog prima. ze hoeven per slot geen speciale moeite te doen om aan voedsel te komen. als de eend verder niets mankeert, zetten we hem gewoon weer uit, maar dan achteraf in de polder, zodat we niet platgebeld worden door bezorgde mensen. goed dat je het vraagt, maar geen zorgen dus!

Sneu voor die eend. Bel eens naar de dierenambulance. Misschien weten zij raad voor het dier.

Als de poot er echt af gebeten of gehakt is, zou ik er sowieso naar laten kijken! T is nu een open wond en dat kan gaan ontsteken. De dierenarts of Dierenambulance lijkt me een hele goede zet!!

-Wat te doen bij dier in nood? Probeer je iets te zoeken op het internet dan blijkt dat de enigste mogelijkheid dat je geld doneert; daar zijn we heel erg goed in. Geen nummer te vinden met het beste advies in dit geval. -Je zou dit door kunnen geven aan de dichtsbijzijnde dierenarts en zie wat hij er mee kan. -Gebeurt er niet veel dan... hou het in de gaten of hij zich nog happy voelt en zich kan redden. -Zo niet? Dan lijkt me het beste dat deze eend uit zijn lijden verlost wordt. Met een pootje kan hij alleen maar rondjes zwemmen. In het laatste geval: -De bereidingstijd van een eend hangt af van de grootte van de eend. Gaat het om een tamme eend, een wilde eend? -Reken voor een tamme eend op een uurtje voor een eend van 1,8 kg. 180°C. _Tip: tijdens de bereiding van de eend, kan er heel veel vet vrijkomen, gooi dit weg voor de braadsappen bij de saus worden gedaan. Hieronder een bijpassend heerlijk receptje van “sinaasappelsaus”. Ingrediënten: § 1/2 liter demi-glacesaus § donkere karamel gemaakt met 100 gram suiker § 4 sinaasappelen § Eén koffielepeltje tomatenpuree § 1 klein glaasje Cognac of sinaasappellikeur § 1/2 deciliter azijn § 1 deciliter witte wijn of meer. Bereidingswijze : Verwijder van één sinaasappel de oranje schil met een dunschiller en snijd deze schil in fijne (reepjes) julienne. Blancheer (dwz opzetten in koud water, aan de kook brengen, één minuutje koken, afgieten en spoelen met koud water). Bereid een donkere, bruine saus, een demi-glace saus. Dit kan best gedaan worden met een commercieel product. De echte restaurantbereiding vergt uren werk. Zowel Knorr als Maggi brengen dergelijke producten op de markt onder de naam Kalfsfond of “basis voor bruine saus”. Pers de sinaasappel uit en verdeel de overige sinaasappelen in partjes. Blus de braadslede van het vlees, (eend in dit geval) met witte wijn . Kook los. Bereid op voorhand een donkere karamel en blus deze met azijn. Let op voor spatten! Meng de demi-glace met de glaçage van de eend en met het sinaasappelsap, de karamel en een klein koffielepeltje tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout, laat nog een kwartiertje verder koken, voeg de cognac toe en doorzeef. Stel de dikte van de saus op punt door eventueel meer sinaasappelsap of witte wijn toe te voegen. Voeg de julienne van de schillen toe. Let op: de saus wordt bitter na langere tijd (s‘ anderendaags) na het toevoegen van de schilletje. -Bedank de eend en zeg dat je hem nooit zult vergeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100