ik heb zoutzuur ingeademd,en heb hele erge hoestaanvallen,wat kan ik hieraan doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat je later vrij plotseling longoedeem kunt krijgen MOET je naar het ziekenhuis gaan. Bel even je huisarts voor een verwijzing. Omdat de eventuele behandeling door het ziekenhuis moet gebeuren ben je daar op zijn plaats. Daar kunnen ze in de gaten houden in welke mate zich longoedeem gaat vormen en dan op tijd ingrijpen. Vergis je niet, dit is een ernstige situatie!! Raak je echt in ademnood, bel dan 112!!

Direct naar je huisarts gaan!!

Ik zou meteen naar het spoed gaan

Er zijn longblaasjes aangetast of kapot. Je kunt er nog maanden last van hebben. Ervaring!! Ga maar snel naar de huisarts of de spoedeisende hulp in het ziekenhuis.

Zoveel als mogelijk naar buiten om verse zuurstof in te ademen. Hoesten is goed omdat de aangetaste longen door irritatie schreeuwt om reiniging. Toegevoegd na 1 uur: BELANGRIJKE AANVULLING: -Heb er niet direct bij stil gestaan. -Ben je toevallig een roker? Stop er onmiddellijk mee, totdat het echt helemaal beter is. -Daarna mag je gerust van mij ook voorgoed stoppen. --Dit advies krijg je gratis van iemand die al 40 jaar zware van Nelle rookt. -Verse Hollandse kost, goede beweging en op tijd (wel matig) een alcoholische versnapering, zorgen ervoor dat de dokter zich afvraagt of ik nog besta. -Voel wat je lichaam nodig heeft en luister erna.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100