Hoe kun je milieu bewust leven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou zeggen, stapje voor stapje, je krijgt vast hele lijsten met opties (van mij straks ook een paar) Als je alles tegelijk gaat toepassen ben je het mogelijk na 2 weken helemaal zat. Dus ik zou zeggen, maak van alle tips een lijstje, sorteer ze op volgorde van belang (wat jou betreft), en begin met 1 of 2 en als dat bevalt, elke keer iets toevoegen. mijn lijstje: afval scheiden lampen niet onnodig laten branden verwarming idem en evt trui aan en graadje lager niet te veel electrische apparaten aanschaffen voor gevorderden geen intercontintale vluchten meer maken je auto delen met iemand meer tweedehandsspullen kopen ipv alles nieuw Toegevoegd na 50 seconden: zucht: intercontintale = intercontinentale

Kleine dingetje helpen al veel, niet als individu, maar als veel mensen zich eraan houden zou het aardig wat opschieten: -Zorg dat je niet elke keer dat je doucht er lekker uitgebreid een half uur onder gaat staan genieten van het warme water, maar probeer het zo kort mogenlijk te houden(veel dingen tegelijk doen, bijvoorbeeld wanneer je shampoo intrekt alvast je lichaam wassen etc.) -Scheid je afval: plastic, papier, gft(groente, fruit, tuin) en restafval -Zet de verwarming niet onnodig hoog -Zet je tv helemaal uit als je niet kijkt(dus niet op stand-by) hetzelfde geld natuurlijk voor je computer, radio etc. -Zet het licht niet onnodig aan -Gebruik spaarlampen -Maak van je tuinafval(rotte bladeren ed. een composthoop, dit kan je later weer als voeding voor je tuin gebruiken(recyclen dus) -Neem zo min mogenlijk plastic tasjes mee uit winkels(als meer mensen dit zouden doen zou de productie ervan verlaagd worden en dat zou heel veel schelen)

Er is al een hoop genoemd, daarom alleen een aanvulling: Vegetarisch gaan eten. De productie van vlees is veel milieuvervuilender dan de productie van plantaardig voedsel met vergelijkbare voedingswaarde.

Op onderstaande website kun je allerhande informatie vinden over milieubewust leven, bijvoorbeeld over het besparen van water, energiezuindige cvketels of milieubesparende vakanties (niet vliegen!). Je kunt ook een test doen om te beoordelen hoeveel eten je weggooit. (td)

Bronnen:
http://www.milieucentraal.nl/

Gebruik biologisch afbreekbare wasmiddelen. Breng je overtollig geworden apparatuur naar de kringloopwinkel in plaats van het in de afvalcontainer te deponeren. Als je voedsel over hebt, (je weet dat je het niet voor de houdbaarheidsdatum kunt opeten) geef het aan iemand anders in plaats van het weg te gooien. Zorg dat je koelkast niet vlak naast een warme radiator staat. Gebruik je auto/motor/brommer alleen indien dat echt noodzakelijk is. Veel boodschappen, en bezoeken aan vrienden kun je mogelijk ook wel lopend doen.

Je van het milieu bewust worden... Nadenken over hoe nu verder en meegaan in de groene denktrant . Je voorbereiden op eventuele mindere tijden voor wat betreft consumptie ( betere tijden voor wat betref natuur beleving ). Vergeet alle negativiteit van de mensen die nog niet mee willen doen aan de veranderingen. Ieder begin van verandering is als een kiem , en als hij ontkiemt , wordt hij pas zichtbaar. Vergeet ook de anti- mens houding van sommige milieu groeperingen. De mensen zijn ook onderdeel van de aarde. Samen zullen wij het tij ten goede of ten kwade kunnen keren. Blijf positief . Er is ook heel veel goeds aan de hand met het milieu. Denk aan de toenemende koude temperaturen op het noorderlijk halfrond ondanks het broeikas effect . En denk aan de reservaten voor de natuur. Ook in Nederland is er veel natuur en ook wilde natuur.

denk ook aan fairtrade producten. check: www.storyofstuff.com en www.timetoturn.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100