Weet iemand toevallig hoeveel vogels er uithongeren elk jaar ?

Er word nu heel de tijd gesproken over de oostvaardersplassen, over de uithongerende runderen ed. Maar weet iemand toevallig hoeveel vogels bijvoorbeeld ieder jaar sterven aan uithongering ? Of egels, of iets in die richting. Ik vraag me echt af of we ons nou alleen druk maken omdat we het zo goed zien of omdat het uniek is in nederland dat er dieren in de natuur verhongeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er sterven heel wat vogels de hongerdood in nederland. onlangs las ik over de zilvermeeuw, dat meer dan 50% van de jongen het eerste jaar niet overleeft. verder zie ik veel uitgehongerde vogels, die dat niet altijd zijn door voedselgebrek. koeten en alken die in olie terecht komen, kunnen niet meer duiken naar voedsel, en zijn bovendien onderkoeld. noordse stormvogels eten niet meer, omdat hun maag volzit met onverteerbaar plastic. veel duiven zijn ziek, en eten daardoor niet meer. het is aan de orde van de dag. alleen als er weer eens een olieramp gebeurt, veren de mensen even op. wat betreft de oostvaardersplassen: de media zitten hier bovenop, met beelden van hongerende en stervende dieren. logisch dat mensen zich dat meer aantrekken.

je geeft zelf het antwoord al. het is de natuur. de mens bemoeit zich er te veel mee. de ene keer is er voedsel genoeg, dus veel jongen, de andere keer te weinig dus veel sterfte. de natuur heeft zijn eigen wetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100