Wie betaalt de advocaat en evt. gerechtskosten?

Mijn ex betaalt al 5 jaar lang geen indexering op de kinderalimentatie. Hij loopt nu ruim € 1.200,- achter. Hij reageert niet op mijn mails hierover. Ik heb begrepen dat hij verplicht is die indexering jaarlijks te betalen. Het LIOB inschakelen kan niet, want we hebben de alimentatie niet door de rechter laten bepalen en er is ook geen convenant. Ik wil nu een advocaat inschakelen. Wie gaat dat betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jij een rechtzaak moet beginnen om jouw recht te halen, dan is het normaal gesproken zo dat de verliezende partij ook de opdracht krijgt om de gerechtskosten te betalen. Immers: De partij die verliest had ongelijk, en daarmee onnodig de andere partij op kosten gebracht.

Voor deze zaak zou je lijkt mij bij een kantongerecht terechtkomen en voor een procedure bij die rechter is geen advocaat vereist. Misschien een idee om je te laten vertegenwoordigen door iemand uit je kennissenkring die juridisch onderlegd is? Je zou ook nog aan je (eventuele) rechtsbijstandverzekering kunnen denken of een juridisch loket of een rechtswinkel (http://www.rechtswinkel.info/).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100