Gijzelen, legale vrijheidsberoving?

Nu lees ik dat iemand is gegijzeld ivm een oordzaak, hij wil niet praten. Hij is daarom gegijzeld.
Zijn daar ook limieten aan gebonden of kunnen ze hem net zo lang vasthouden als ze willen of tot hij wel praat of kan hij dan ook gestraft worden en zo vast blijven komen te zitten. Wat kan hij doenom toch vrij te worden gelaten en wie gaat daarover en wat zijn de overwegingen.

Toegevoegd na 1 uur:
Ik zie ook dat dit kan bij het niet (kunnen) betalen van (verkeers)boetes en bekeuringen?Hoe vaak kunnen ze j dan gijzelen en hoe lang. Stel dat je 1000 euro boete moetbetalen (wet mulder) kunnen ze je dan net zo lang/vaak oppakken tot alles betaald is,en wat is dan de langst bekende termijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe het precies zit bij gijzeling van iemand die niet wil praten voor de rechtbank, weet ik niet precies. Wel kan ik je vertellen hoe het bij bekeuringen zit. Als je de bekeuring niet kunt of wilt betalen, mag (parket)politie je gijzelen. Tijdens de gijzeling mag je onbeperkt bellen om geld te regelneverij voor de betaling van de bekeuring. De gijzeling mag niet langer dan zeven dagen duren. Als de bekeuring niet betaald is, laten ze je dus na zeven dagen weer gaan. Na de eerste gijzeling mogen ze je in principe nog zes keer gijzelen maar alleen dan als de Officier van Justitie daarvoor expliciet toestemming gegeven heeft. In de praktijk komt dit echter zelden voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100