Ben je door je werkgever automatisch verzekerd tegen diefstal op de werkvloer?

Vanmiddag is mijn tas en die van 5 collega's gestolen terwijl er aan het werk waren. In mijn tas zat voor 500 euro aan camera, Ipod, mobiel etc. Is mijn werkgever verplicht om dat te vergoeden? Mijn verzekering wil namelijk niks betalen omdat er geen braakschade is. Ik ben 17 en dit is bij mijn vakantiebaantje gebeurd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij ons niet,dit is eigen risico. Daar hangt ook een waarschuwings bordje voor. Wel heeft iedereen een afsluitbaar kastje. Maar natuurlijk is ook dit te forceren. Geadviseerd wordt om geen waardevolle spullen,of veel geld achter te laten.

Ik denk het niet, misschien dat een enkele werkgever uit coulance een vergoeding zal geven maar verplicht is hij dit zeker niet.

Helaas is de werkgever daar in de meeste gevallen niet voor verzekerd en zal je de schade ook niet op hem kunnen verhalen. Heb het zelf ook eens meegemaakt, portomonee weg... helaas. De werkgever hoort overigens wel kluisjes ofzo aan te bieden waarin je je spullen veilig kunt opbergen. Ik zou zeggen: vraag het je werkgever gewoon.

Persoonlijke bezittingen van onder de eigen verantwoordelijkheid en niet onder die van de werkgever. Je moet ook nooit alles meenemen naar je werk wat je op je werk niet nodig hebt. Wat je wel meeneemt altijd binnen handbereik bij je houden. Ook als je naar het toilet gaat of met pauze of iets anders.

De werkgever moet de mogelijkheid aanbieden om persoonlijke spullen om te kunnen bergen, als dit er niet is heb je wellicht een punt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100