Betrapt op diefstal tijdens de werkuren

Geachte,
Ik ben betrapt op diefstal van 120€ van een vrouw waarbij ik op toillet mocht gaan,en heb het geld ook terug gegeven!Het is de 1e keer dat dit voor de politie komt,heb een proces verbaal gekregen,mijn vraag is nu welke straf hierop volgt? En krijg ik hierdoor nu een strafblad ?
MVG

Toegevoegd na 16 minuten:
PS: 26 jaar!

Toegevoegd na 24 minuten:
Dit alles is gebeurd op DI 03-08

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je krijgt pas een strafblad als de (politie)rechter hiervoor een veroordeling heeft uitgesproken. Maar je hebt nog geen straf gehad, dus ook nog geen veroordeling. Een waarschijnlijke straf is ontslag op staande voet, maar dat is een maatregel van de werkgever en geen straf door Justitie opgelegd. Je zult moeten afwachten wat de gevolgen zijn, alles is afhankelijk van diverse omstandigheden (en van jouw reacties tijdens de procedure, en t.a.v. het slachtoffer) die je niet hebt vermeld, maar waar een politierechter wel kennis van heeft gekregen. Toegevoegd na 52 minuten: De rechter kan een straf uitdelen voor het delict, maar daar wordt gekeken naar alle omstandigheden. In het wetboek staat: Hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan diefstal, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie. (art. 310 Sr). Maar voor 120 euro diefstal krijg je deze maximumstraf natuurlijk niet opgelegd. Wat wel, dat kan ik niet voorspellen omdat niet alle gegevens bekend zijn en omdat ik geen rechter ben.

Het hangt natuurlijk allemaal met de leeftijd af. Er zijn meerdere scenario's te bedenken, maar een strafblad heb je in ieder geval. - Werkstraf (lichte) is de meest voor de hand liggende straf. - Je zal eventueel op gesprek moeten met een sociaal medewerker (hangt ook van de leeftijd af). Succes!

De straf hangt van vele factoren af. Maar ik heb het idee dat je wel vaker hebt gestolen. Je schrijft immers: Het is de 1e keer dat dit voor de politie komt. Ik denk dat je beter profesionele hulp kan zoeken voor je probleem.

Je hebt een vrouw (collega?) bestolen en zo te zien niet je werkgever. Ontslag op staande voet is in dat geval niet aan de orde en anders zou je ook al ontslagen zijn en dat heb je niet verteld. Als het voor de politie komt is er schijnbaar aangifte gedaan. De politie maakt alleen een procesverbaal op en daarna moet je waarschijnlijk voor de rechter verschijnen. Je hebt het geld teruggegeven en daarmee je schuld bekend. Als dit zo'n beetje de feiten zijn en het is de eerste keer, zal er een taakstraf opgelegd worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100