In welke wet of regel staat precies omschreven dat er achterop een brommobiel een sticker moet zitten met '45 km'?

En staat daar ook hoe groot die sticker moet zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die regel is er wel....Die sticker moet duidelijk zichbaar zijn,zodat degene die achter jou rijdt,kan zien dat je niet harder kunt dan 45 kilometer. Ik weet ook dat zo`n sticker een standaard maat heeft. Ik denk dat je de gegevens kunt vinden bij Voertuigregelementen. Een brommobiel valt wel onder de categorie brommers,maar moet de gedragsregels van een personenauto volgen. Toegevoegd na 4 minuten: zie bron.

Bronnen:
http://www.slimmobiel.nl/wetgeving.html

Ha, die Mlodewijk; Zover ik weet bestaat die verplichting niet, maar is deze ontstaan in de oertijd van de brommobielen om verwarring te voorkomen.

In een brommobiel is een gordel verplicht. Ook moet er achterop de brommobiel een ronde witte sticker met een rode rand zitten waarop in zwarte letterkleur ’45 km’ staat (de maximumsnelheid). De doorsnede van die sticker moet tenminste 20 centimeter zijn. Een brommobiel moet ook een kenteken hebben en verzekerd zijn. Toegevoegd na 25 minuten: 't Was nog even zoeken, maar het staat in Artikel 5.18.60 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (onder § 6. Diversen). Zie https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-1996-557.html

Bronnen:
http://auto.gratistheorie.nl/algemenebepal...
http://www.brommobielen.org/wetgeving-brom...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100