klopt deze ongeluk? en de afhandeling? zie extra uitleg en foto!!!!

het is ons overkomen...wij kwamen van rechts en de jongen die ons had aangereden had ons niet zien aankomen door een bedrijfsbusje die daar stond geparkeerd...heb het ook bekeken en hij had gelijk je zag echt niks. agenten zijn er bij geweest maar hebben niks gedaan! de jongen kreeg schuld....maar klopt dit wel echt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij kan in beroep gaan, want zijn zicht werd belemmerd dooe het busje. Het was dus niet opzettelijk negeren van rechtskomend verkeer. Mocht dat busje daar trouwens wel staan?

Ja deze bestuurder is terecht bekeurd. Als er schade is ontstaan, dan krijgen jullie die vergoed uit de verzekering van deze bestuurder. Je kan ook het eigen risico terug claimen. De stilstaande bedrijfsbus is een ander verhaal. Daarbij is het belangrijk of hij daar mocht parkeren. Als dat niet het geval is, dan kan die jonge bestuurder zijn schade bij de bedrijfsbus verzekering claimen. Daarnaast kan de verzekering van de jonge bestuurder hun schade ook claimen bij de bedrijfsbus want dan is er een causaal verband ! Als dat aantoonbaar is dan wordt de schade vaak 50/50 afgewikkeld. Dat is anders dan er in de Wegenverkeerswet staat want dit zijn de afspraken van de verzekeraars onderling. Hoe dan ook, jij bent daarin geen partij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100