mag een eredivisieclub als excelsior of vitesse een vrouw in het team opstellen?

zo nee is dat dan een vorm van discriminatie die in conflict met de wet is?

stel dat er een vrouw beter is dan een man voor de bepaalde positie op het veld dan zou dat toch moeten kunnen.

zo ook zou kim clijsters wellicht wel is van nadal willen kunnen winnen op een titel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat mag niet, want je hebt gewoon vrouwenvoetbal daarvoor. Dat zijn voetbalregels en geen discriminatie. En Nadal wint zeker wel van Kim. Kim is gewent om max. 3 sets te spelen he...

Nee mag niet, dat is vastgesteld. Je hebt er vrouwenelftallen voor (die op prof-niveau steeds meer verdwijnen.)

In het reglement betaald voetbal 2010-2011 staat onder Titel 2 Wedstrijdbepalingen in Artikel 3 - Algemeen onder 2: 2. Niet toegestaan zijn wedstrijden tussen: a. elftallen van gemengde samenstelling; b. een vrouwen- en een mannenelftal Dus de KNVB heeft zo afgesproken dat het niet kan. Je kan altijd afwijken, maar dan moet je dispensatie vragen. Zo heeft Bettine Vriesekoop jarenlang in de herencompetitie tafeltennis gespeeld.

Nee, er is in de statutenvan de knvb onderscheid gemaakt tussen vrouwen en mannen voetbal. Dit komt ten goede van de kwaliteit van het voetbal, maar minder van het vermaak. Het heeft dus niets te maken met discriminatie en het is algemeen geaccepteerd dat vrouwen ijn een heleboel sporten fysieke kracht te kort komen. Gelukkig maar zou ik zo zeggen. En wat Clijsters betreft, die maakt geen schijn van kans tegen Nadal, of hij is een heer en denkt "vrouwen eerst". Maar dat heeft weer niets met sport te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100