Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Gokwebsite houdt geld in en weigert uit te betalen, is dat legaal?

Hi,
Mijn vriendin heeft een bedrag van zo'n 1000 euro gewonnen op een gokwebsite, ze weigeren echter uit te betalen omdat ze niet kan aantonen inkomsten te hebben. Nu heb ik recentelijk wel gelezen dat er vanuit de rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/12/21/maatregelen-voor-bewuster-speelgedrag-en-betere-bescherming-spelers-van-kansspelen) er maatregelen worden genomen om mensen te “beschermen” tegen gokken. Echter staat er genoemd dat dit pas eind 2024 ingaat. Mag een gokwebsite zomaar dit doen en dus geld inhouden zonder dat dit nog wettig is vastgelegd?
Daarnaast vind ik het sowieso nogal krom dat omwille van het beschermen van de gokker geld word ingehouden bij winst en niet word uitbetaald. Ik weet niet in welke mate zoiets beschermt behalve de gokker nog verder in de problemen te helpen (ervan uitgaande dat deze geen inkomsten heeft) maar dat terzijde.
Ik hoor graag van iemand met meer expertise op dit gebied! :)

gr.

2 maanden geleden
in: Wetgeving
2.2K
AlphaLimaSierra
2 maanden geleden
Om welke 0online goksite gaat het?
LeonardN
2 maanden geleden
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5425662/online-gokken-strengere-regels-geld-inzetten-toto-betcity-holland 1. Dat geldt nog niet.
2. Lijkt me niet dat die regel gecheckt dient te worden tijdens het uitbetalen, maar juist tijdens het storten. Dus ik zie even geen legaliteit hier.
Stelt het online casino dit minstens ergens op haar eigen site?! (Niet dat voorwaarden zomaar geldig zijn).
tinus1969
2 maanden geleden
Kortom, gokwebsites zijn er om geld aan jou te verdienen, niet om dat uit te betalen.
LeonardN
2 maanden geleden
@tinus1969
Dat is echt nonsens. Ja gokwebsites verdienen aan jou in de regel. Maar ken zat mensen die gewoon uitbetaald hebben gekregen bij pokersites bijvoorbeeld.
reload472
2 maanden geleden
@Leonard dit leek mij dus ook dat het enkel gecheckt dient te worden bij storten en niet bij opname. Zij zeggen echter van wel en eisen een bron van inkomsten zien alvorens zij over kunnen gaan op uitbetaling, althans dit is wat zij beweren. Heel bizar.
LeonardN
2 maanden geleden
Stuur hen de links en tekst waaruit blijkt dat dit niet het geval is en vraag van hun dan waar ze dit vandaan halen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef als eerste antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding