Mag je een file inhalen via een tankstation om de afslag te halen?

Als voorbeeld.
Op de A1 als je van uit Hoevelaken komt en je neemt de afrit Bunschoten heb je daarvoor nog een tankstation waardoor de oprit van het tankstation de A1 op en de afrit naar Bunschoten zijn gecombineerd.
Mag je als er file staat en van de snelweg af moet de afrit van een tankstation of een parkeerplaats gebruiken als verlenging van de afrit van de snelweg?
je komt er immers toch niet meer op de snelweg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier is geen verbod op (https://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?t=40178). Maar je moet wel uitkijken of het terrein van het tankstation. Vaak gelden daar maximum snelheden van 30 km/h. En de meeste die via zo'n constructie de file willen inhalen, geven aardig gas over de uitrit. Dan kan je wel degelijk aangehouden worden voor gevaarlijk weggedrag.

Een file inhalen via een tankstation, dat mag niet. Dat mag niet in de betekenis van: dat behoort niet, dat is niet wenselijk. Het is oneigenlijk gebruik van het tankstation. Dat terrein is bedoeld voor tanken, de shop en/of toilet bezoeken of te parkeren/pauzeren. Eenieder die iets anders doet, heeft er niets te zoeken,. Officieel is het niet verboden. Maar het gedrag deze zogenoemde 'fileratten' (een politieterm) leidt tot veel ergernis bij tankstationhouders, politie en medeweggebruikers die zich wel aan de regels houden,. Bij sommige tankstations is eenderde van alle auto's een 'filerat', die veelal veel te snel over het terrein rijdt en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Tankstationhouders kunnen dan ook optreden tegen deze filemijders (= een ontmoedigingsbeleid) door middel van het aanbrengen van snelheidverminderende verkeersdrempels en slagbomen. Als een slagboom op de uitrit van het tankstation staat, dan moet eerst in de shop een uitrijmunt worden opgehaald. ,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100