Is dwingen om uitkleden aanranding?

Dus deze week stuurde een vriendin dat een ze met een jongen waarheid durven of doen was aan het spelen en een jongen dwong haar om hem eerst een kus op de wang te geven wat ze zelf raar vond daarna zei hij of trek je broek uit in de plaats van zoen op wang wat ze nog raarder vond daarna zei hij ik geef je toch deze opdracht en dat was laat een sexy foto zien of laat intieme plek zien.
Ze had hierna een vies gevoel en voelde haar aangerand.
Maar ze heeft niks gedaan maar hij bleef haar dwingen dit wou ze niet.
En vandaag sprak ze af ma die jongen maar deed alsof er niks was gebeurd ze voelde zich gefrustreerd.
Die vriendin is van België en in de Belgische wet staat dat dat al aanranding is maar op sommige sites lees ik dat er pas word gesproken van aanraking op plekken.
Ik heb toestemming gekregen om het hier Te vragen en dan weet ze of ze aangifte kan doen of niet.
Alvast bedankt voor de hulp!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Aanranding (feitelijke aanranding van de eerbaarheid) is het afdwingen of opdringen van een ontuchtige handeling. Vaak komt het neer op het ongewenst aanraken of laten aanraken van geslachtsdelen, billen of borsten. Wanneer er sprake is van seksuele penetratie, het met de vingers of geslachtsdelen binnengaan van bijvoorbeeld de mond, vagina of anus is er sprake van verkrachting. Onder dwang zijn alle handelingen die gericht zijn op seksueel genot ontuchtig. Ook ontuchtig zijn alle handelingen die tegen het gevoel van zedelijkheid in de maatschappij ingaan. Aanranding is een zedenmisdrijf. In België heeft de wetgever geen definitie voorzien van "aanranding van de eerbaarheid" in het strafwetboek. Aangenomen wordt dat sprake moet zijn van een inbreuk op de seksuele onaantastbaarheid en dat er geen geldige toestemming is bij het slachtoffer. Bovendien is een fysieke aantasting vereist. Zoals jij het beschrijft is (hij is nergens aan geweest) het juridisch dus geen aanranding, maar een vorm van vèrgaand lastig vallen, intimideren en dwingen. Vergaande vormen van asociaal gedrag.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Aanranding

Indien je iemand letterlijk dwingt om zich uit te kleden, kun je naar de politie gaan. Het zal je maar gebeuren dat er iemand voor je staat met bijvoorbeeld een mes, die je dwingt om je uit te kleden. Zo niet, wordt er met het mes gezwaaid. Dus ja, dat kan strafbaar/aanranden zijn. Maar, in deze context is er absoluut geen sprake van aanranding. Er wordt niet gedwongen tot uitkleden. Twee personen gaan een spel spelen. Jouw vriendin kiest er zelf voor om dit spel met een jongen te spelen. Ze hadden ook een normaal spel kunnen spelen. Of wel dit spel, maar met een groep. Verder kiest jouw vriendin continu voor doen. Tja, bij dit spel weet je dat dat rare opdrachten zijn die meestal te maken hebben met drank, seks of jezelf voor joker zetten. Dus waarom kiest zij dan voor doen? Vervolgens krijgt ze continu seksueel getinte doe-opdrachten (waar ze zelf voor koos). Gelukkig heeft de jongen (last van hormonen) haar niet gedwongen. Dus hij kent de grenzen wel.... Tenslotte spreken ze samen af, maar wordt er niet over gesproken. Tja, waarom dan afspreken? Misschien is de jongen zich van geen kwaad bewust. Heeft jou vriendin gezegd dat ze de vragen niet fijn vond? Kortom, geen schijn van kans. En, iemand aangeven bij de politie voor aanranding is niet niks. Daar kan deze jongen nog flink onder gaan lijden. Waarschijnlijk wil je dit antwoord niet horen. Wil wel aangeven dat ik zelf ook een vrouw ben, die echt wel weet wat er speelt in deze wereld. Toch voel ik mij genoodzaakt om objectief naar dit verhaal te kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100