In het VVE reglement staat dat schotelantennes verboden zijn. Mag dit?

Ik vraag dit namelijk omdat het in strijd is met de regels.
Dit is trouwens één van de fundamentele rechten van de mens: de vrijheid om zich te informeren (artikel 10 EVRM).

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is illegaal, en reeds terug gefoten door de rechter. Je kan gewoon een schotel plaatsen. Toegevoegd na 5 minuten: Dit zo maar een linkje binnen 2 seconden naar boven

Bronnen:
http://www.spitsnet.nl/nieuws.php/1/133029...

Als je naar www.rechtspraak.nl gaat, dan zul je vele zaken hierover aantreffen. De rechter doet elke keer een belangenafweging. Meestal krijgt de woningbouwvereniging/VVE gelijk, de bewoner moet aantonen dat hij een overwegend belang heeft bij schotelontvangst, en dat hij die informatie niet op een andere manier tot zich kan krijgen. Meestal lukt dat dus niet. Een hele enkele keer wel.

De VVE moet altijd bestaan uit mensen die zelf eigenaren zijn van de woningen. Ook zijn er verplicht jaarlijkse VVE vergaderingen waar alle eigenaren worden uitgenodigd. Je hebt dus altijd een democratische stem in beslissingen en vastgestelde regels. Je hebt dus ook altijd het recht om deze aan te vechten. Ik kan me voorstellen dat er situaties zijn waarin er wordt gekozen om schotelantennes te verbieden: Wanneer je in monumentale panden woont in een oud centrum zal het het aanzicht bederven. Maar in de meeste gevallen moet het toch geen belemmering zijn om een schotelantenne te plaatsen. Laat je niet met een kluitje in het riet sturen: Jij hebt als eigenaar, betaler en lid van de VVE altijd inspraak!

Even los van het juridische aspect van "horizonvervuiling"' Je kunt een schotel meestal ook IN HUIS PLAATSEN en uitrichten. Het neemt wat ruimte in maar er is geen hond die je dat kan verbieden, voor de ontvangst maar de signaaloverdracht door een raam of EEN muur niet veel uit Moet je signaal door het hele blok heen, dan wordt het moeilijker zoniet onmogelijk. Er is echter veel mogelijk, misschien kun je het op een accoordje gooien met buren door ergens in een der huizen/appartementen een schotel te plaatsen en een distributieversterker. Terudenkend aan alle antennes die nu verdwenen zijn , zien de huizen er wel toonbaarder uit. Mensen zijn alleen zo dom om niet veel meer samen te werken en een batterij schotels op -meestal - de balcon's ziet er ook niet uit. Samen met de VVE kan ook een schotelsysteem op het dak geplaatst worden. We zijn nu volledig afhankelijk van de kabel en dus kwetsbaar als die uitvalt of uitgeschakeld wordt door overheden of molest. Je kunt me verwijten dat ik geen antwoord geef op de vraag, maar ik geef mogelijke oplossingen voor het probleem zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100