Hoe kan het dat als de rechter de 'zakenman' Paarlberg veroordeelt tot 4,5 jaar (onvoorwaardelijke) gevangenisstraf, hij de rechtbank uitstapt?

In lees in een pers-artikel van de Volkskrant dat de veroordeelde de rechtbank uitstapt en ergens een café ingaat om onder het genot van een kop koffie de uitslag te verwerken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij heeft hoger beroep aangetekend, en dan is de straf nog niet in kracht van gewijsde. Ik denk dat deze man nooit in de gevangenis komt. Hij blijft gewoon doorprocederen. Dat voordeel hebben mensen met veel geld. Maar het kan dat hij gelijk heeft. Zo duidelijk lag het allemaal niet.

Dat komt door de traditie,dat alle mensen gelijk zijn,maar dat sommige(vooral die met geld en connecties) net iets gelijker zijn.

Als je al in de cel zat voordat je zaak begon, of dat er een aannemelijke reden is dat je gaat vluchten, kan de rechter gevangenhouding bevelen. Dan wordd je meteen meegenomen. Anders moet je in principe je een paar dagen later melden bij de gevangenis. De reden dat dit niet zo bekend is, is omdat bij zwaardere zaken mensen meestal al in voorarrest zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100