Wat mag je met rijbewijs B op 17 jarige leeftijd?

Je mag dus begeleid rijden in een auto.
Ik heb gevonden dat je dus ook rijbewijs am hebt en dan dus ook brommer/scooter mag rijden. Maar hoe zit dit met een brommobiel? Dit is toch ook rijbewijs am? Zou je dit dan ook alleen mogen besturen op 17 jarige leeftijd? Zo ja, de brommobielen met trekkerkenteken denk ik niet want dit geld als rijbewijs t toch, maar die heb je dus gewoon op 18 jarige leeftijd ook niet en dan mag je dit ook nog niet besturen?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Met rijbewijs B op 17-jarige leeftijd krijg je ook rijbewijs AM erbij en met AM mag je ook (onbegeleid) rijden in een brommobiel. Voertuigen waar je een rijbrwijs T voor moet hebben, mogen de mensen die nu voor B slagen niet (meer) besturen. Daarvoor moet apart examen wordrn gedaan. Om het ingewikkeld te maken: degenen die geen A of B hebben, wel brommobieltheorie hebben en hun praktijkexamen hebben gedaan in een brommobiel krijgen AM4 en daarmee mag je geen bromfiets besturen. Alleen een brommobiel. Wie bromfietstheorie en praktijk heeft gedaan en slaagt krijgt AM en daarmee mag je ook rijden in een brommobiel.

Wat mag je met rijbewijs B op 17 jarige leeftijd? Je mag met een B-rijbewijs(2ToDrive)inderdaad rijden in een auto met begeleiding, en je mag ook zonder daar extra examens voor te doen, direct rijden in of op de volgende voertuigen: -snorfiets -bromfiets (scooter) -brommobiel -speedpedelec (snelle ebike) Sinds mei 2015 is een B-rijbewijs niet meer voldoende voor de voertuigen waar je nu een trekkerrijbewijs(T) voor moet halen -trekker -alle andere MMBS-voertuigen Een brommobiel met T-kenteken is een onwaarschijnlijke combinatie, je moet een brommobiel niet verwarren met een MMBS-voertuig. https://rijbewijs.nl/themas/motorrijtuig-met-beperkte-snelheid-mmbs/

Toegevoegd op 27 januari 2019 23:53: tekst
Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/b...
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/r...
https://www.verkeersschooltilburg.nl/autor...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100