Mag je rijden zonder rijbewijs maar met een begeleider?

Mag je als je 17 bent rijden zonder rijbewijs maar met een begeleider? Wel heb ik rijles en is mijn rijexamen aangevraagd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee je mag pas rijden met een begeleider als je je rijbewijs in je zak hebt. Dus als je het echt kunt laten zien aan je begeleider.

Nee, dat mag niet op de openbare weg. . Begeleid rijden houdt in dat je met 17 je rijbewijs B mag halen en dan TOT je 18 begeleid door een coach mag autorijden. Aan welke eisen moet een coach voldoen? Een coach: -moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een personenautorijbewijs (rijbewijs B); -moet minimaal 27 jaar oud zijn; -mag in de vier jaar voorafgaand aan de aanvraag geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad; -mag in de vier jaar voorafgaand aan de aanvraag geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad; -mag in de vier jaar voorafgaand aan de aanvraag geen onderzoeken naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid opgelegd hebben gekregen door het CBR; -mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden; -moet een geldig rijbewijs kunnen tonen

Toegevoegd op 24 augustus 2018 16:03: bron
Bronnen:
https://rijbewijs.nl/themas/begeleid-rijden/
http://www.2todrive.nl/veelgestelde-vragen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100