Hoe krijg je ontheffing voor het gebruik van een oranje zwaaillamp?

Ik ben maandelijks verkeersregelaar bij een toertocht van een enkele 15 scootmobielers, ik rij hier dan met mijn scooter voorop, maar ik kan het overig verkeer, buiten gebaren met mijn handen (ja dit mag niet OP de scooter, dat weet ik), niet kenbaar maken op een aparte situatie. Kan ik hiervoor een ontheffing voor een oranje zwaailamp aanvragen --> vergunning?
Zo ja, hoe? of heb ik hier geen vergunning voor nodig
U hoeft geen vergunning of ontheffing aan te vragen voor het gebruik van een geel zwaailicht. Het gele zwaailicht mag gebruikt worden op het daartoe bedoelde motorvoertuig bij:

-het verlenen van hulp op of langs de weg;
-werkzaamheden aan, op of rondom wegen, inclusief sneeuwruimen en het strooien van gladde wegen;
-hulpverlening aan voertuigen en het repareren of bergen en wegslepen van voertuigen;
-het vervoer van een ondeelbare lading (bijvoorbeeld een graafmachine, een damwand of een boot) waarvoor ontheffing is verleend;
-het begeleiden van transporten waarvoor een ontheffing is verleend;
-het begeleiden van militaire colonnes;
-het rijden met landbouw- of bosbouwtrekkers en motorvoertuigen met beperkte snelheid. Of door deze voertuigen getrokken aanhangwagens die inclusief de lading breder zijn dan 2.60 meter

In mijn vraag geldt het dan niet als:

* -het verlenen van hulp op of langs de weg;
* -het begeleiden van transporten waarvoor een ontheffing is verleend;

Toegevoegd op 21 juli 2018 10:44: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Gezien je andere vragen ben je nogal een fan van het gebruik van zwaailichten :-) Het gebruik van het oranje zwaailicht is beperkt tot de situaties uit het bekende reglement. Je mag geen zwaailicht gebruiken en krijgt er geen vergunning voor. Elke deelnemer aan de stoet scootmobielers moet zich individueel houden aan de verkeersregels. Als voldaan wordt aan bepaalde eisen (o.a. instructieverklaring) kun je optreden als evenementenverkeersregelaar. Dan mag je een stop- en oprijteken geven (uit stilstand, op een bepaalde plaats) maar ook daar komt geen zwaailicht aan te pas.

Toegevoegd op 21 juli 2018 11:29: tekst
Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0025357/2017-09-01

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100