zie afbeelding: ben je (min of meer) verplicht (deels) op de stoep te parkeren als je dit bord ziet?

bijvoorbeeld in een smalle straat,

Toegevoegd na 18 uur:
is dit echt een gebodsbord? dan MOET je het dus opvolgen. dat rijmt niet met antwoorden die zeggen 'het ligt eraan'. wie heeft nou gelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hrt is een gebodsbord, dus ja je zal half op de stoep moeten parkeren.

Of dit verplicht is, is afhankelijk van de situatie. Overigens heet deze manier van parkeren Canadees parkeren. Canadees parkeren is het parkeren van een auto met twee wielen op het trottoir en met twee wielen op de rijbaan. Deze manier van parkeren is alleen toegestaan waar dit is aangegeven met een verkeersbord. In Nederland is dit bord E08b uit het RVV 1990. Diverse gemeenten staan het Canadees parkeren toe in bepaalde straten waar de doorgang wordt belemmerd voor hulpdiensten. Het is met name voor brandweerauto's vaak lastig om door smalle straten te rijden waar auto's slordig staan geparkeerd. Ook zijn er situaties waarin Canadees parkeren ten bate van de hulpdiensten wordt verplicht. In andere gevallen wordt Canadees parkeren gedoogd, bijvoorbeeld bij een schrijnend tekort aan beschikbare parkeerruimte.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Canadees_parkeren
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/com...
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/st...

Je bent hier inderdaad verplicht deels op de stoep te parkeren.(Anders te weinig plaats om twee auto's naast mekaar te kunnen) Toegevoegd na 3 minuten: Dit officiële verkeersbord E08b geeft een parkeergelegenheid waarbij parkeren op de stoep is toegestaan aan. Ideaal voor in nauwe straten dus!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100