Mag een stichting je telefoonnummer publiceren?

Tijdens het Googlen op mijn telefoonnummer, zag ik dat er diverse nieuwsbrieven van de stichting waar ik werkte tussen stonden, waar ook mijn telefoonnummer op genoteerd stond. Ik wist dat mijn telefoonnummer in de nieuwsbrieven stond, maar niet dat ze openbaar gepubliceerd waren.

Nu is mijn volgende vraag of dit zomaar mag? Wat zijn de juiste stappen die ik moet ondernemen om mijn telefoonnummer van het web te verwijderen? Ik moet hierin rekening houden met het feit dat ik een slechte relatie met het bestuur van de stichting heb.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mag een stichting je telefoonnummer publiceren? Ja, dat mogen ze, maar enkel als jij er toestemming voor gegeven hebt en deze toestemming later niet intrekt. Slechte relatie of niet, een bestuur kan er best begrip voor opbrengen dat je NAW-gegevens niet voor iedereen zichtbaar wil hebben. Bovendien zijn ze verplicht dit weg te halen ook als je in eerste instantie wel hebt opgegeven dat je dit wilde delen. De nieuwsbrief bij de vereniging waar ik zit blokkeert netjes de naw-gegevens bij de digitale/online-nieuwbrief. "Toestemming nodig Niemand mag zomaar persoonsgegevens van een ander op internet publiceren. Dit mag in principe alleen als deze persoon hiervoor toestemming geeft. Mensen hebben ook het recht om hun toestemming later in te trekken. Uitzondering voor persoonlijk gebruik Is een website of profiel op een sociale netwerksite alleen toegankelijk voor een beperkte kring mensen? En wordt de website of het profiel niet voor professionele of commerciële doeleinden gebruikt? Dan mag iemand daarop informatie over anderen publiceren zonder hun toestemming." "Persoonsgegevens verwijderen Staan iemands gegevens op internet, dan heeft diegene het recht om deze gegevens te laten verwijderen. Bijvoorbeeld omdat ze onjuist, onvolledig of verouderd zijn of omdat ze niet ter zake doen."

Bronnen:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/o...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100