Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik als 17 jarige ben bijna 18 maar wou graag weten of ik legaal ben om naar binnen te gaan bij de rode ramen?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Wetgeving
853
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
+GV Maar ik denk dat niet legaliteit hier de issue is, maar de afzonderlijke regels die een club/uitbater stellen. Er zullen weinig gelegenheden zijn die een 16 tot 18 jarige binnen laten. Net zoals het legaal is om binnen te staan in een discotheek die 18+, terwijl je 15 bent, zal een portier je niet binnen laten.
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Voor beginnende bezoekers van het Rood-Blauw-Zwart district kan het leerzaam zijn te googelen op Bordeelbezoekvoordummies Voor iedere bezoeker geldt:
behandel degene die jij bezoekt zorgzaam en met respect.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Boven de leeftijd van 16jaar mag men legaal binnen in huizen met 'rode ramen'.
Let wel op, het kan nog per gemeente verschillen.
De leeftijd van klanten was een heel andere zaak. Dit speelde een rol in de vergunningenstelsels van de gemeenten. Dat betrof klanten van 16-18. Hoewel deze groep in principe op grond van hun leeftijd seksueel contact met sekswerkers mocht hebben, stelden de meeste gemeenten, zo ze daar al iets over bepaalden, dat de minimumleeftijd voor het afnemen van seksuele diensten op 18 kwam te liggen. Alleen in Amsterdam en Venlo was dat zestien.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Dus als ik er heen ga krijg ik geen problemen met de politie
TurfGraver
6 jaar geleden
Lees antwoord, hangt van gemeente af.
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
@Turf Ik denk dat dat een onjuiste conclusie is. Als een 16-jarige een prostituee bezoekt in een gemeente waar de leeftijdsgrens voor een vergunning op 18+ is gezet zal niet de bezoeker maar de uitbater een probleem hebben bij controle. In de praktijk zal de 16-jarige dus geweigerd worden om zo een boete te ontlopen of om er voor te zorgen dat de vergunning niet afgepakt wordt. De 16-jarige zal nooit een probleem met de politie krijgen in dit geval, ongeacht de gemeente en regels. Het lijkt me zelfs dat iemand onder de 15 zonder problemen naar binnen mag, het zal altijd de club/uitbater zijn die problemen krijgt. In de praktijk lijkt het erop dat bijna alles 18+ is(dus nu ook in Amsterdam/Venlo):
"In de praktijk bleek die leeftijdsgrens geen probleem op te leveren. In samenwerking met organisaties van exploitanten is de leeftijdsgrens voor klanten geruisloos op 18 gesteld." Misschien een escort, die hebben volgens mij weinig te maken met vergunningen?
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
@Seann,
Het ligt allemaal veel gecompliceerder dan in een paar regels kan worden uitgelegd. Het wemelt van de 'mitsen en maren' en daarom haal ik er geen voorbeelden bij die niets met de vraag te maken hebben. Naar binnen gaan als 17jarige levert geen problemen op. Degene die haar/zijn diensten aanbiedt kent de voorwaarden van de verleende vergunning en dient de leeftijd van de bezoeker te controleren. (Natuurlijk niet als iemand duidelijk ouder is dan bv 80jaar, dan legt men de wet uit zoals deze niet is bedoeld). Ook de bezoeker heeft de plicht (maar niet altijd)om de leeftijd van degene die de service aanbiedt te controleren. Dat ligt nogal gevoelig aangezien de dame/heer in de regel anoniem wil blijven.
Dus: bij twijfel, het rode raam voorbijgaan.
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Is het ook zo dat als je klaar komt dat je weg moet
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Je moet weg als de overeengekomen tijd om is. Ligt eraan wat je betaald hebt, of gaat bijbetalen..

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding