Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe vraag je een flitsfoto op?

Stel: je krijgt een bekeuring binnen voor het door rood rijden of te hard rijden en dit is afkomstig van een flitspaal/flitser. Ik lees dat je dan altijd de flitsfoto moet opvragen. Hoe doe je dat?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Wetgeving
3.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Die kun je niet opvragen, maar wel bekijken bij de CJIB. Log in bij de portal met je DigiD om je foto te bekijken.
https://www.cjib.nl/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Als men geflitst is voor een snelheidsovertreding of voor rijden door rood licht kan de eigenaar van het kenteken de foto bekijken in het digitaal loket. Als men geen DigiD heeft kan de foto opvragen door middel van het invullen van een formulier.
Dit formulier kan digitaal verstuurd worden en men krijgt de foto binnen vijf werkdagen. Althans dat belooft het Centraal Justitieel Incassobureau.
https://www.cjib.nl/een-foto-opvragen/formulier
Op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens worden flitsfoto’s niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor het doel van de verwerking, in dit geval het verzenden van inningsbeschikkingen en incasso door het CJIB.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding