Mijn kids zijn door mijn ex uitgeschreven bij de gemeente (BRP). Ik mag ze van de rechter weer inschrijven, maar wat als hij niet ingeschreven staat?

Mijn ex-man heeft onze kinderen van 12 en 14 uitgeschreven omdat hij met hen in het buitenland wil gaan wonen. Ze hebben bij hem hoofdverblijfplaats dus hij heeft mijn toestemming niet nodig en dit zonder overleg gedaan. Ik ben naar de rechter gestapt omdat ik hem geen toestemming geef (wij hebben beiden gezag over de kinderen) voor de verhuizing en de rechter geeft hem geen vervangende toestemming.

Van de rechter mag ik de kinderen weer inschrijven in de gemeente waar ze woonden (hij is een half uur rijden verderop gaan wonen na de scheiding) in het geval dat hij het zelf niet doet. Hij wil nog steeds naar het buitenland dus hij zegt dat hij misschien in hoger beroep gaat en is niet van plan om onze kinderen weer in de BRP in te schrijven.

Het lijkt mij in het belang van mijn dochters dat ze weer ingeschreven worden en naar school gaan (leerplicht vervalt als je je uitschrijft) en mijn advocaat schat in dat hij een hoger beroep niet gaat winnen.

Mijn vraag: Wat als mijn ex-man zichzelf uitgeschreven laat staan?
Ik wil mijn kinderen weer inschrijven op hun oude adres maar levert dat geen problemen op? Omdat de hoofdverblijfplaats bij hem bepaalt is?

Toegevoegd na 33 minuten:
Natuurlijk heb ik ook met mijn advocaat contact gehad....en die weet het antwoord dus ook niet.
Bij Burgerzaken gaan ze het uitzoeken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Volwassenen dienen ook in geschreven zijn, maar de verplichting is bij kinderen hoger. Want voor kinderen zijn de gevolgen groter. Wat een tussenweg is gewoon melden, dat je kinderen nog steeds wonen in de gemeente van je ex. Je doet je burgerplicht als een ouder namens haar kinderen. Daarbij meld je dat de kinderen geen toestemming hebben om het land te verlaten, dus ze dienen ergens in Nederland te wonen en ingeschreven zijn. Ook zal de leerplichtambtenaar zeer geïnteresseerd zijn dat mogelijk door de scheiding de kinderen niet naar school zullen gaan. Je ex staat het vrij om naar het buitenland te gaan en zich uit te schrijven. Maar de kids mogen het land niet uit, om diverse redenen. Toegevoegd na 8 minuten: Ik heb even gegoogled zonder toestemming van beide ouders mag je kind niet meenemen naar het buitenland en onttrekken aan de leerplicht is een goede reden om als moeder de toestemming niet te geven.

Bronnen:
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/alleenr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100