Als neven en nichten met elkaar trouwen, hebben ze dan een dubbele achternaam?

Stel neef van den Berg en nicht van den Berg (kunnen dezelfde achternaam hebben) gaan een huwelijk of een partnerschap aan. Je mag dan je naamgebruik wijziging. Dus als neef en/of nicht kiezen voor hun eigen achternaam en de achternaam van de partner (of andersom), betekent dit dan dat ze dan "van den Berg - van den Berg" kunnen heten?

Toegevoegd na 2 minuten:
Of nicht en nicht en neef en neef natuurlijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap de volgende opties voor naamgebruik die je bij de gemeente kunt laten registreren: - aanschrijving alleen op eigen naam; - aanschrijving op eigen naam, gevolgd door de naam van de partner; - aanschrijving op de naam van de partner, gevolgd door de eigen naam; - aanschrijving alleen op de naam van de partner. Als beide partners dezelfde naam "van den Berg" hebben kun je dus inderdaad bijvoorbeeld "van den Berg - van den Berg" gebruiken.

Je mag tegenwoordig zelf de naam kiezen, voor zowel de man als vrouw. Opties daarbij zijn: - naamPartner1 - naamPartner2 - naamPartner1 - naamPartner2 - naamPartner2 - naamPartner1 En dat geldt voor beide partners. Dus het kan allemaal: - van den Berg - van den Berg - van den Berg (omdat de namen hetzelfde zijn heb je wel minder opties :) )

Ja, dat komt inderdaad voor. Bijvoorbeeld beide partners heten De Vries, dan zijn ze als koppel De Vries - De Vries: https://www.detelefoongids.nl/vries-vries/8-1/?forceSearchType=false&entityType=PEOPLE&what=vries-vries&locationType=COUNTRY Alleen klinkt dan bij latere familieruzies een verwijt dat iemand "van de kouwe kant" is dan vanzelfsprekend geheel wederkerig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100