Ik ben minderjarig en vraag een kvk aan, mag ik dan een andere handtekening gebruiken dan bij mijn id?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedereen mag overal een andere handtekening plaatsen zolang de handtekening niet gelegaliseerd is bij de gemeente waar je woont, daar jij nog niet volwassen bent kan je hem nog niet legaliseren en is een verandering geen probleem. Nu weet ik niet wat jij met KVK bedoelt maar als je bedoelt dat jij je eigen wilt laten inschrijven in het register van de Kamer van Koophandel en bedrijven ben je toch wat te jong en dien je van de rechter eerst handlichting te krijgen en dient er een wettelijke vertegenwoordiging (ouder / voogd) met jou mee te gaan om je in te laten schrijven.

Nee, je hebt maar 1 handtekening en die moet je gebruiken, anders vervals je je handtekening en dat is strafbaar, tenminste geldt dat document dan niet meer.

Als minderjarige heb je een handtekening van ouder/voogd of verzorger nodig. Het starten van een bedrijf is een officiële rechtshandeling en dat mag je alleen als meerderjarige die handelingsbekwaam is. Bij het starten van een bedrijf moet je de bedrijfsvorm opgeven, bij eenmanszaken, Vennootschap onder Firma en Maatschap ben je hoofdelijk aansprakelijk. Bij de BV en NV richt je een rechtspersoon op, die zijn zelfstandig aansprakelijk maar moeten met een notariele acte opgericht worden. Hoofdelijke aansprakelijkheid houdt in dat je ook in privë aansparkelijk gesteld kunt worden, dus je eigen bezittingen kunnen bij een failisement verkocht worden. Informeer bij de KVK naar de mogelijkheden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100