Wanneer is iets verkrachting?

Ik heb laatst met mn vriend afgesproken, en we hadden net een breakup gehad dus wouden we het uitpraten, hij vroeg mij opnieuw en ik zei uiteindelijk oke, later nam hij me mee naar boven, we gingen in bed liggen en op een gegeven moment begon hij me uit te kleden, ik hield mijn broekje vast en zei half lachend dat ik niet wilde, ondanks dat ging hij toch verder, eenmaal uitgekleed zei ik dat ik naar het toilet moest en daar heb ik even lopen zitten, hij vroeg wat er was en ik zei dat ik me niet lekker voelde, terug op bed begon hij me te neuken, en op een geveven moment zei ik dat ik niet meer wilde, of hij alsjeblieft wou stoppen maar hij negeerde me, ik moest bijna huilen en zei niks meer, later heb ik weer gezegt datie moest stoppen, dat ik niet wou, en hij legde zn hand over mijn mond en zej dat ik kon schreeuwen wat ik wou, niemand zou me horen (ik woon erg afgelegen) toen begon ik een beetje te huilen en toen zei hij ahh plz baby komop ik kom bijna en ik zei niks meer, later hebben we nog op bed wat geknuffeld (note: ik heb diabetis en me suiker zat erg laag, dus dn heb ik bijna niet de kracht om tegen te stribbelen, ik heb em een paar keer weg proberen te duwen maar verder niet gekrabt of gebeten ofzo)
Nou is mijn vraag, is dit verkrachting?

Weet jij het antwoord?

/2500

Beste IvyQuinten, Juridisch gezien is dit naar mijn wetens geen verkrachting. Een verkrachting gebeurt juridisch gezien onder dwang, dus onder bedreiging van een wapen of mondelijk met bv een doodsbedreiging. Ook zal in het geval van een juridische procedure geen tot matig bewijs zijn voor een veroordeling omdat het hoogstwaarschijnlijk jou woord tegen zijn woord is. Ik vind het erg zielig voor je maar juridisch kan je hier niks mee. Ik hoop je geholpen te hebben. Voor meer informatie kun je kijken op http://www.wetrecht.nl/verkrachting/ Toegevoegd na 7 minuten: Het seksueel binnendringen bij iemand die in staat van bewusteloosheid, verminderd bewustzijn of lichamelijke onmacht verkeert óf het seksueel binnendringen bij iemand die een gebrekkige ontwikkeling of een ziekelijke stoornis van zijn of haar geestesvermogens heeft (en daardoor zijn wil niet kan bepalen of geen weerstand kan bieden) is ook strafbaar, al schaart de wetgever het niet onder hetzelfde wetsartikel als verkrachting. Seks met iemand die dusdanig dronken of onder invloed is kan dus ook strafbaar zijn, net als seks met bijvoorbeeld iemand die verstandelijk beperkt is. Als dit bovenstaande bij jou van toepassing is adviseer ik wel om aangifte te doen, of het tot een uiteindelijke veroordeling komt die kans lijkt mij zeer sterk omdat de bewijsbaarheid van het feit dat het jou woord tegen zijn woord is, een rechter zal overtuigd moeten zijn van het feit dat hij jou heeft verkracht en niet bv een boze ex bent. Een rechter zal bij twijfel niet "snel" veroordelen.

Verkrachting is het binnendringen van een lichaamsholte (mond, vagina, anus) terwijl de binnendringer weet (of had horen te weten) dat JIJ dat niet wilt. Tongzoenen is daarmee al verkrachting. Vingeren ook. Een sexspeeltje inbrengen? Ja ook. En geslachtsgemeenschap is dan wel duidelijk, toch? Aanranden is bijv. je truitje omhoog trekken aan aan je borsten zitten terwijl jij dat niet wil. Dus ja, wat jij vertelt is aanranding! Kan je er mee naar de politie? Ja dat kan maar ik ben bang dat je daar niet ver komt. Als jongens zo ver zijn als jij beschrijft vinden ze het heel moeilijk om opeens te stoppen. Hoeveel 'nee' jij ook roept. En ja, dat is gewoon heel fout van hem! Als je de jongen waar het om gaat best toch wel leuk vindt, raad ik je aan om dit samen is uit te praten. En niet op zijn kamer maar op een bankje in het park, overdag. En zo niet: smsje met: na voel ik mij verkracht door je, ik wil je nooit meer te zien> Take care. Toegevoegd na 4 minuten: Oeps correctie: Dus ja, wat jij vertelt is verkrachting! (Geen aanranding zoals er nu staat)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100