Als prins Willem Alexander homo zou zijn, zou het dan denkbaar of mogelijk zijn, dat Nederland straks twee koningen zou hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dan zou de niet van Oranje-Nassau prins zijn gaan heten omdat de grondwet het over 'de Koning' heeft en als er geen koning is de koningin. Daarom konden Bernard en Claus ook geen koning worden. Bij Maxima is dat bezwaar er niet om Willem-Alexander koning wordt kan zij gewoon koningin worden in de rol van 'echtgenote des konings' dus zonder enig staatsrechtelijke betekenis.

Nee,ik denk dat hij keurig zou trouwen en er stiekum wat minnaars op na zou houden,Prins Bernhard hield ook niet van Juliana maar was alleen uit op geld en aanzien en hij hield er verschillende minaressen op na.

Zo vooruitstrevend en makkelijk zijn we nu ook weer niet. Dus nee

Ik denk het niet. Van Prins Friso is ook altyd gezegd dat ie homo zou zijn,maar hy is toch getrouwd.

Grappige stelling. Het zal niet gebeuren in dit geval. In het verleden was daar al helemaal geen plaats voor, maar maakte het ook niet uit. Een huwelijk werd geregeld vanwege politieke motieven en niemand die zich druk maakte over "houden van". Willem A. is al getrouwd, dus dat is geen probleem. Maar als deze Willem om wat voor reden dan ook geen koning zou worden, dat zou Friso dat moeten worden en van die man is wel gedacht dat ie homo was. Ook parlementariërs hebben zich al het hoofd gebroken over de vraag wat ze aan moeten met een eventuele homoprins. Moet een prins toestemming vragen voor een homohuwelijk? De toenmalige staatssecretaris Cohen (2005) vond enkele maanden geleden van niet. Want anders, redeneerde hij, ,,wordt daarmee de essentie van het erfelijk koningschap op het spel gezet, aangezien op voorhand vaststaat dat uit een dergelijk huwelijk geen kinderen geboren kunnen worden''. Toch stelde Cohen dat leden van het koninklijk huis wel een homohuwelijk mogen sluiten. Maar grondwettelijk gezien zou de homoprins dan ongehuwd blijven. Maar stel dat de oudste dochter van Willem Alexander, die koningin moet worden, zou trouwen met een vrouw, dan zou je toch tegen die tijd logischerwijze wel verwachten dat er dan twee koninginnen zouden zijn.

Ach ze zouden er niet zoveel moeite mee hebben, bedoel een King of een Queen , what's in the name ;-)))

Ja, dan krijg je twee koningen. Hij moet wel. Het zou prachtig zijn en goed voor de emancipatie van de homo's.

dat zal nooit gebeuren omdat er dan geen nakomelingen zijn,en dus geen troonopvolgers

Nee, het huwelijk zal niet worden worden voltrokken met instemming van de regering (zoals bij Friso en Mabel is gebeurd) en daarmee wordt het recht op troonopvolging dan verloren. Daarmee is dan schijnbaar alles opgelost.

Zelfs als hij dan zou trouwen met een man, zou die geen koning worden, maar gewoon prins-gemaal (net als Bernhard en Claus). Maar dat zou wel erg veel ruimdenkendheid vergen van het koningshuis... Ik vermoed dat hij eerder een verstandshuwelijk zou sluiten en daarnaast geheime relaties zou hebben...

Nee, wil Alexander de troon bestijgen dat moet zijn uwelijk worden goedgekeurd. Dit zal niet gebeuren wanneer hij een man zou kiezen. Hij kan er wel mee trouwen maar moet dan afstand doen van de troon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100