Wanneer vlaggen?

Wanneer de verjaardag van een lid van het koninklijk huis op een zondag of erkent christelijke feestdag valt word er de dag erna gevlagd. Zijne Hoogheid Prins Bernard (jr) is op 25 december jarig. Wanneer er voor hem gevlagd word is dit dan 27 december (of is het geval dat dat op zondag valt 28 december?)?
Ik weet dat het niet verplicht is om voor hem te vlaggen. Maar is het geval wanneer je dit wel zou willen doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Leuke vraag. Ik denk dat ik zou vlaggen zoals jij dat zelf aangeeft. Dus op 27 december (want 26 december is ook een Christelijke feestdag) en als de 27e op zondag valt, vlag je de 28e. Overigens is het altijd toegestaan om te vlaggen (alleen niet met wimpel, dat is voor het koninklijk huis). Dus als je op je eigen verjaardag wilt vlaggen, doe dat dan gerust. Alleen doen niet veel mensen dat. Ben je geslaagd (voor wat dan ook). Dan vlag je met je tas aan de stok. Ik weet trouwens niet wat je aan de stok hangt als je bent geslaagd voor je rijbewijs of zwemdiploma. Ben je op zondag jarig, vlag dan op maandag.

Dagen waarop de vlag wordt uitgestoken De vlag wordt gehesen op de dag van de gebeurtenis tenzij die datum op een zondag of op een algemeen erkende christelijke feestdag valt, dan mag op de tussen haakjes vermelde alternatieve datum worden gevlagd. De hieronder genoemde vlaggendagen zijn grotendeels aan de vlaginstructie voor overheden ontleend. Dit zijn de dagen waarop van de rijksgebouwen wordt gevlagd. Op deze dagen wordt ook de oranje wimpel gevoerd. Vlaggendag (Alternatieve vlaggendag) Verjaardagen koninklijk huis (tenzij anders aangegeven) 31 januari (1 februari) Koningin Beatrix 27 april (28 april) Prins Willem-Alexander 30 april (29 april) Nationale feestdag Koninginnedag 4 mei 18.00-21.10h halfstok, zonder wimpel Nationale Dodenherdenking 5 mei zonder wimpel Nationale Bevrijdingsdag 17 mei (18 mei ) Prinses Maxima 3e dinsdag in september Prinsjesdag (alleen in Den Haag) 15 december (16 december) Koninkrijksdag

Bronnen:
http://www.tynaarlo.nl/live/Cultuurentoeri...

Kijk maar eens op onderstaande link, daar vind je alles over vlaggen

Bronnen:
http://mpbundels.mindef.nl/20_serie/dp_20_...

Hier vind je een uitgebreid overzicht van het vlaggen protocol, waar ook is aangegeven voor wie je op welke manier kan vlaggen. Als ik al zou vlaggen voor iemand die al dood is, dan zou ik het dus toch doen op zijn verjaardag en niet daarna. Dat wordt alleen maar nog verwarrender.

Bronnen:
http://www.vlaggen.nl/vlaggenprotocol.html

als nederland wereldkampioen wordt hang ik de valg bij jou uit rick' dan moet je vlaggen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100