Wat gebeurt er als ik niet-erkende medicijnen zou gebruiken?

Omdat de zorgverzekering deze niet vergoedt, moet ik dan veel betalen? Of word ik opgepakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je niet erkende medicijnen zou willen gebruiken, zal je die zelf moeten aanschaffen. Ze zijn niet bij de reguliere apotheek verkrijgbaar (anders waren ze wél erkend) en kunnen derhalve niet bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden. Toegevoegd na 1 minuut: Als bedoelde medicijnen onder de noemer DRUGS bekend zijn, heb je kans dat je opgepakt wordt.

Ik denk eerder dat de vraagsteller preferente tegenover niet preferente medicijnen bedoeld. Oftewel, of het middel wel of niet vergoed wordt door de verzekeraar. In basis worden niet preferente middelen niet zomaar vergoed. Hiervoor moet o.h.a. een artsverklaring zijn dat je het (meestal) generieke medicijn niet kunt gebruiken. Maar de vraag is of die verklaring door de verzekeraar geaccepteerd wordt of dat zij ook nog een "diagnose" willen stellen (dat de dokter v.d. verzekeraar ook nog naar je zaak kijkt, officieel mag dit, maar tot op zekere hoogte. Verzekeraars gaan hier erg ver in, te ver, maar ze zijn inmiddels groot genoeg dat de regels niet altijd meer voor hen gelden). Ga er van uit dat je niet-preferente middelen zelf moet betalen.

Een niet erkend medicijn in Nederland kan in een ander land wel erkend zijn. Daarmee is dus niet per definitie gezegd dat je medisch gevaar loopt. Het gaat er ook om dat e.e.a. niet nog niet getest is en derhalve niet aan de geldende eisen voldoet, want niet getest. Maar ook kan het zijn dat bepaalde medicatie online gekocht kan worden en dan moet je dus wel zeker weten dat het bedrijf . de webshop . betrouwbaar is. Daar moet je dus achter zien te komen, of iemand kennen die dit al uitgeprobeerd heeft. Je zult niet erkende medicijnen natuurlijk zelf moeten betalen, maar of dat teveel is, is niet te zeggen. Daar is geen standaard voor. Waar koop je ze? wie heeft bepaald wat de 'normale' prijs is? Ik denk niet dat je opgepakt wordt voor het gebruiken van niet erkende medicatie, maar je mag ze hier niet verkopen omdat ze niet erkend zijn, [nog] niet aan de geldende eisen voldoen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100