Iemand dringt regelmatig mijn tuin binnen, wat kan ik doen?

Sinds ongeveer een maand merk ik dat er iemand mijn tuin is binnengekomen terwijl ik er niet ben. Dat zie ik aan de schuttingdeur die op een heel rare manier (altijd dezelfde) is dichtgemaakt. Sinds een paar weken heb ik een haakje aan de schuttingdeur, dat altijd vastzit (bovenaan, voor het geval dat ik zelf naar binnen moet en het haakje erop zit... ik heb twee schuttingdeuren). Nu al twee keer is het haakje losgemaakt, niet door mij, en zit de deur weer raar dicht.

Wat kan ik doen? Ik weet dat het strafbaar is om iemands erf te betreden zonder toestemming, en niemand behalve familieleden heeft die toestemming. Ik wil weten wie dit doet, en als dat kan wil ik er werk van maken.

Ik snap dat ik er een slot op kan zetten, maar dan weet degene die het doet dat ik het weet, en kan ik er niet meer achter komen wie het doet. Als jullie me nog volgen :-)

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

er zijn een aantal dingen die je kunt doen, je kunt een camera ophangen, dit is toegestaan gezien het feit dat het je eigen tuin betreft, daarmee heb je ook gelijk bewijs materiaal voor de politie, indien je dan aangifte doet aangezien het inbreken is, want hij/zij betreedt de privéterrein zonder toestemming. ik hoop dat ik je goed heb geïnformeerd! als je verdere vragen hebt hoor ik het wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100