Wanneer is er sprake van 'dezelfde weg' bij verkeersregels?

De verkeersregel 'rechtdoor op dezelfde weg gaat voor' geldt voor zowel fietsers autos als voetgangers. Toch kom ik regelmatig fietspaden en voetpaden tegen die erg ver van de baan van de auto's zijn afgelegen, doordat ze bijvoorbeeld zijn afgeschermd door een groot stuk veld van gras of struiken ed.
Het is dan voor de auto en/of voetganger fietser bijna niet meer te herkennen of ze nu nog op dezelfde weg rijden of niet. Maar is er aangegeven in een APV of zoiets of een fietspad of voetpad nog bij dezelfde weg hoort als waar de auto rijdt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat behoort tot de 'weg' staat in de Wegenverkeerswet 1994 "Artikel 1 1 In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: a (...) b wegen: alle voor het openbaar verkeer openstaande wegen of paden met inbegrip van de daarin liggende bruggen en duikers en de tot die wegen behorende paden en bermen of zijkanten; " De "weg" loopt dus van berm tot berm. Als er misverstand over zou kunnen staan, dan kan dit met borden worden opgelost. Toegevoegd na 5 minuten: In een artikel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (zie bron) wordt een toelichting gegeven: "1. Begrip ‘weg’ Wat moet worden verstaan onder het begrip ‘weg’? De Wegenwet geeft geen definitie van begrip ‘weg’. Aangesloten kan worden bij de definitie uit de Wegenverkeerswet 1994: ‘alle voor het openbaar verkeer opstaande wegen of paden met inbegrip van de daarin liggende bruggen en duikers en de tot die wegen behorende paden en bermen of zijkanten’. Hiertoe behoren ook trottoirs, voetpaden, voetgangersgebieden, rijwielpaden en parkeerplaatsen/-terreinen. "

Bronnen:
https://vng.nl/onderwerpenindex/milieu-en-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100