Krijg je je geld terug als er binnen korte tijd scheuren in je spijkerbroek komen?

Stel je koopt een spijkerbroek van 100euro en na enige tijd en slijtage komt er een scheur(tje) in is het dan gebruikelijk dat je je geld terug krijgt?

Binnen welke termijn is dat nog normaal (of juist abnormaal natuurlijk)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je krijgt je geld niet terug. Op spijkerbroeken wordt geen garantie gegeven. Je kunt zelf concluderen dat je dit merk beter niet meer kunt kopen. Toegevoegd na 5 minuten: Uit : https://www.consuwijzer.nl/kleding/kleding-kopen/rechten-garantieperiode-kleding --- - Geeft de verkoper of de fabrikant u garantie voor een bepaalde tijd? Dan noemen we dat de garantieperiode. In de garantievoorwaarden staat wanneer u precies garantie hebt. Wilt u dus weten waar u precies recht op hebt, lees dan de garantievoorwaarden. Deze staan meestal in de algemene voorwaarden, of op de kassabon. ------

Bronnen:
https://www.consuwijzer.nl/kleding/kleding...

Dat is een lastige vraag. Wat heb je met die broek gedaan? Niets raars natuurlijk, maar wat als de verkoper daar niet van te overtuigen is? Als hij mee wil werken kan hij kiezen tussen reparatie, het vervangen door een nieuw exemplaar, of het ontbinden van de overeenkomst. Hij de broek, en jij je geld terug. Een tegoedbon kan/mag alleen als je daar mee instemt. Als hij niet mee wil werken zit je in een lastige positie. Laten rusten, is mijn advies. Bewijzen dat hij een ondeugdelijk product heeft geleverd is lastig, en procederen kost geld. Ook als je wint vergoedt hij mogelijk niet de volledige kosten daarvan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100