Bedreiging dat je een bezoekje bij iemand komt brengen strafbaar?

Hallo,

Ik heb afgelopen zaterdag iets gekocht op internet, maar na een paar dagen niets te hebben gehoord had ik het vermoeden dat ik was opgelicht. Na zoeken naar de persoon op internet las ik dat veel mensen bij dezelfde persoon zijn opgelicht of slecht behandeld. Alleen wanneer mensen veel moeite deden kregen ze hun bestelde goederen opgestuurd of het geld terug. Anders niet.

In mijn woede en teleurstelling heb ik de persoon een email geschreven dat ik lid ben van de motorclub saturdarah en wanneer hij mij probeert op te lichten, dat ik dan langskom voor een bezoekje.

Nu zegt hij dat hij zich bedreigd voelt en mij gaat aanklagen. Hij heeft nog wel snel mijn bestelde produkten opgestuurd. Omdat ik vond dat ik wat te ver ging met mijn bedreiging heb ik hem meteen de volgende dag mijn excuses aangeboden en gezegd dat ik het niet had mogen zeggen.Maar is dreigen met een bezoekje nou strafbaar en wat is de straf hiervoor?

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Door erbij te zetten dat je van Satudarah bent heb je duidelijk met geweld gedreigd. De maximum straf daarvoor is 2 jaar cel of een geldboete van ten hoogste 4050 euro

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bedreiging_(...

De zin"Ik ben lid van Satudarah en als ik mijn spullen niet geleverd krijg, kom ik even bij je thuis langs", of soortgelijke zinnen, kunnen wel bedreigend over komen. Het is echter geen strafbare bedreiging. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over een evt aangifte. Toegevoegd na 2 minuten: Waarom is het niet strafbaar? Je dreigt immers niet met geweld. Misschien was je wel van plan, om met al je vrinden van de motorvereniging langs te komen voor een kop koffie, waarbij juliie de gevulde koeken zouden gaan meebrengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100