Ik ontvang al jaren studiefinanciering met lening, dat is ongeveer €1000,- elke maand en daarnaast niet gewerkt. Mag ik een dure auto kopen?

Ik heb wel eens gehoord dat de politie dure auto's in beslag neemt van mensen die niet kunnen aantonen dat ze voor dat geld belasting hebben betaald. Nu heb ik zelf ook de afgelopen jaren niet gewerkt maar heb wel al het geld dat ik heb ontvangen opgespaard. Nu zou ik daar graag een auto voor willen kopen van rond de 20-25 duizend euro. Kan dit zonder de belastingdienst op m'n nek te krijgen?

Ik heb geen strafblad of dergelijke, is dat wel een vereiste mochten ze je auto in beslag willen nemen terwijl je niet heb gewerkt de afgelopen jaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je bij een controle aannemelijk kunt maken dat je het geld voor de auto op een legale manier hebt kunnen sparen, is er niets aan de hand. Als je vier jaar € 1000,- studiefinanciering hebt gekregen, zijn je inkomsten € 48000,-. Als daar een auto van € 24000,- afgaat, moet je wel kunnen uitleggen hoe je van € 500,- per maand hebt kunnen leven...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100