Hoe kan ik er achter komen welk inkomen mijn ex heeft ?

Betaal reeds 30 jaar alimentatie maar wil er uiteraard eindelijk vanaf nu ik met pensioen ben.
Kom dus niet in aanmerking voor de wet van 1/09/2007.
Kan dit uiteraard via advocaten bekomen en dat zal ik ook wel doen als ik weet dat zij niet meer halftijds werkt. Maar liever eerst zekerheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zelfs scheidingen vóór 1994 waar zonder verdere afspraken levenslang alimentatie geldt, zal dit in de praktijk zelden veel langer dan 15 jaar zijn, omdat je de alimentatieplicht door de rechter kunt laten stopzetten. Ik kan me niet voorstellen dat een rechter na 30 jaar nog besluit de plicht te laten doorlopen. zie bron: "Levenslange alimentatieduur Er zit geen maximum aan de alimentatieverplichting als jullie gescheiden zijn voor 1 juli 1994. Tenzij jij en je ex-partner natuurlijk een termijn hebben afgesproken. Hebben jullie niets afgesproken? Dan duurt de alimentatieverplichting levenslang. Als de alimentatieverplichting langer dan vijftien jaar loopt, kun je de rechter vragen de alimentatieplicht op te heffen. De rechter heft de alimentatieplicht niet op als stopzetting te ingrijpend is voor de alimentatiegerechtigde." Dus geen garantie voor succes, maar wel een hele goede zaak om voor de rechter te brengen. Dat verplicht tegenpartij om (inkomens) gegevens ter beschikking te stellen t.b.v. haar verweer en een rechter heeft meer armslag als het gaat om controle van verstrekte gegevens.

Bronnen:
http://www.echtscheiding-wijzer.nl/aliment...

Je zou naar een advocaat kunnen gaan, om verlaging van de alimentatie voor de rechtbank te laten brengen, je advocaat kan vervolgens het inkomen van je ex opvragen. Als je dat weet, dan kun je samen met je advocaat bespreken wat te doen, of verlaging aanvragen, stop zetten, of helemaal geen procedure opstarten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100