Mag ik mensen verbieden mijn muziek te coveren?

Ik maak exclusief zelf mijn muziek en kan dat ook aantonen.
Maar heb ik het recht om iedereen een verbod te geven om mijn muziek te remixen of te coveren? Kan ik iedereen verplichten muziek te wissen dat online staat gemaakt van mijn eigendom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan op je muziek auteursrecht zetten, anderen mogen jouw muziek wel gebruiken, maar moeten jou dan een vergoeding geven. Wanneer je niet wilt dat je muziek gebruikt wordt, moet je dat ook niet openbaar online zetten. Maar waarom wil je niet dat anderen je muziek gebruiken, dat doen ze alleen als je muziek ook echt goed is. Zelf maak ik ook muziek, ik zal echt dolgelukkig worden wanneer anderen iets met mijn muziek doen. Wat je ook kan doen is op je muziek rechten kopen die ervoor zorgen dat je muziek beveiligd is en dat alleen jij er gebruik van mag maken. Ik weet niet of dit bestaat, maar het zou wel heel handig zijn.

Nee, dat kan je niemand verbieden. Je kan zelfs niet verbieden dat een nummer van jou niet als cover wordt uitgebracht. Zolang iemand de melodie en/of tekst niet substantieel aanpast en gewoon royalty's over jouw nummer betaalt, mag een ander gewoon jouw nummer als cover uitbrengen.

Bronnen:
http://www.cleverjoe.com/articles/music_co...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100