Mag je geiten houden in de tuin van je huurwoning in de bouw?

Mijn buren hebben ineens besloten dat ze een geit moesten aanschaffen.
Nu loopt dat beest de hele dag te schreeuwen, en de hele buurt heeft daar last van. Mag dit zomaar? Het is in een nieuwbouwwijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bel even of ga even langs bij je gemeente. Wat mag en niet mag moet in de plaatselijke verordening staan. Van het houden van geiten heb ik nog nooit gehoord. Wel is er de de afgelopen jaren heel wat te doen geweest over het houden van hanen bij woonwijken. Google daar even op dan weet je wat de paden zijn die door deze bewoners bewandeld zijn om hun rust te krijgen. Toegevoegd na 1 minuut: google: hanenverbod bijvoorbeels in pijnacker-nootdorp

Je mag (potentieel) hinderlijke of schadelijke dieren houden als de gemeente jouw straat of buurt niet heeft aangewezen als plaats waar dat is toegestaan. Dit is geregeld in artikel 2:60 van de model-APV die door de meeste gemeenten ongewijzigd is aangenomen als geldend op hun grondgebied. Is het houden van dergelijke dieren niet uitdrukkelijk verboden en heb je er toch last van, dan rest alleen een civiele procedure wegens onrechtmatig gedrag tegen de eigenaar van de geit. Wend je daarvoor tot een advocaat. Toegevoegd na 20 minuten: Mijn formulering klopt niet helemaal. De gemeente kan plaatsen aanwijzen waar het houden van potentieel hinderlijke dieren NIET is toegestaan. Informeer dus eerst bij je gemeente of jouw buurt als zodanig is aangewezen. Is dat het geval, dan kan je een handhavingsverzoek indienen.

Bronnen:
http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100