Hoe klaag ik mijn vader aan?

Ik ben ondertussen bijna 19 en ik ben eindelijk klaar om serieuze stappen te ondernemen tegen mijn vader.

Vorig jaar kreeg ik mijn spaarrekening (bij Belfius). Mijn vader en moeder hadden samen op deze rekening, die op mijn naam sta, voor mij hier en daar wat gespaard voordat ze besloten om te scheiden. Na de scheiding had mijn moeder ook haar eigen spaarrekening, ook op mijn naam, geopend bij haar bank (Delta Lloyd), maar mijn andere spaarrekening bestond nog altijd, ook nog altijd op mijn naam. Dus toen ik 18 werd en eindelijk op de spaarrekening kon zag ik dat er nog maar 2 euro opstond, mijn moeder kon niet meer op de spaarrekening omdat mijn vader haar na de scheiding eraf heeft gehaald, dus dit wil zeggen dat mijn vader het geld van de spaarrekening heeft gehaald, zonder mijn weten of toestemming. Mag dit wel? En wat kan ik hier aan doen?

Toegevoegd na 1 minuut:
En kan ik er nog iets aan doen een jaar nadat ik het te weten ben gekomen? Of is het te laat en kan ik hem er mee laten wegkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt je vader niet aanklagen om deze reden. Je ouders mochten geld op je rekening zetten en eraf halen, zolang je nog niet volwassen was. Jij zelf hebt er geen geld op gezet, jij bent niets kwijt. Je moeder heeft naar jou idee recht op geld van je vader. Wat je nu doet is je in dat probleem mengen. Beter is het om je niet te bemoeien in financiële zaken tussen je ouders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100