Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zijn videotapes chemisch afval of niet?

Ik heb een paar dozen met DV tapes die ik zo'n 10 jaar geleden gefilmd heb toen ik filmen als hobby had. Omdat dit een ouderwets systeem is dat je niet kan digitaliseren tenzij je iemand een hoop geld betaalt (wat ik niet heb) wil ik deze weg pleuren. Moet je ze aanbieden als chemisch afval of mag het in de gewone vuilnisbak?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Wetgeving
4.1K
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
DV-tapes zijn al digitaal (gok eens waar de D voor staat). Je moet ze wel even overhevelen naar je PC met een firewire kabeltje en de camcorder zelf. Als je die niet meer hebt: http://www.marktplaats.nl/a/audio-tv-en-foto/videocamera-s-digitaal/m896718461-sony-dcr-dvd203e-handycam-accu-slecht.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Het is duur omdat het overzetten zo lang duurt. Precies zo lang als het filmpje duurt namelijk, niet omdat het technisch lastig is. Het is alleen een kwestie van capturen.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
http://nl.wikipedia.org/wiki/Digital_Video
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Trouwens analoge video digitaliseren is net zo goed supersimpel. Maar ook dat is tijdrovend (hoewel aanzetten en weglopen).

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

http://www.milieucentraal.nl/afval/afval-scheiden-en-recyclen/welk-afval-waar/

Milieu Centraal zet het op een rij. Videobanden en chipszakken mogen bijvoorbeeld bij het restafval.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding