We kunnen de huur niet meer betalen, nu kunnen we tijdelijk in een caravan gaan wonen mag dit? Hoe doen we dat dan met het adres ?

Hoe zit dat met adres moet je een postbus hebben of postadres hebben ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij vriend of kennis vragen of je daar een postadres mag hebben is een mogelijkheid! Let wel op dat dit duidelijk een tijdelijk postadres moet zijn, anders komen die mensen ook in de problemen omdat men dan denkt dat daar jullie eventuele schulden worden verhaald! En verder zou het goed zijn als je bv naar de gemeentelijk sociale dienst gaat en daar je probleem gaat aankaarten. Succes!

Of wonen in een caravan mag, hangt af van de specifieke regels voor recreatiewoningen van de gemeente waar je woont of wilt gaan wonen. In sommige gemeentes mag je permanent in een recreatiewoning wonen, in andere niet. Er zijn ook gemeentes waar het gedoogd wordt, maar dus feitelijk niet mag. Het inschrijven op een adres is nog een ander probleem: je bent wettelijk verplicht om je in te schrijven in de gemeente waar je woont en op het adres waar je woont. Dit kan alleen een bestaand adres zijn. Je kunt in theorie wel een postbus huren, maar je kunt je daar niet inschrijven. In uitzonderlijke situaties is het wél mogelijk om ingeschreven te staan op een briefadres. Dat is iets anders dan een postbus: een briefadres moet een bestaand adres zijn, en de mensen die op dat adres wonen moeten bereid en in staat zijn om belangrijke post aan jou door te geven of sturen. Dit is dan het adres waarmee je bekend bent in de gemeentelijke basisadministratie en waar post van onder meer officiële instanties zoals de Belastingdienst of de gemeente heen gaat. Je kunt je echter alléén inschrijven op een briefadres als je geen vaste verblijfplaats hebt of als je ergens woont waar je je niet kunt inschrijven. Dat kan zijn een zorginstelling, gevangenis of bijvoorbeeld een opvangtehuis voor daklozen. Soms is het ook mogelijk om je in te schrijven op een briefadres wanneer je woont in een woning waar je je vanwege de aard van die woning niet kunt inschrijven (zoals een caravan of ander voertuig) maar dat is aan de gemeente om te bepalen of dat in jouw geval zo geldt. Je bent dus zowel voor het mogen wonen in een caravan als voor het mogen c.q. kunnen inschrijven op een ander adres dan waar je daadwerkelijk woont, afhankelijk van (de regels van) je gemeente. Ik zou je wel aanraden om eerst andere oplossingen te verkennen, maar weet natuurlijk niet wat er tot nu toe al geprobeerd is. Als je nog niet bekend bent bij de schuldhulpverlening en als je ook nog niet hebt gepraat met je verhuurder of bijvoorbeeld een (tijdelijke) huurverlaging mogelijk is, zou ik je aanraden om dat in elk geval eerst te doen.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ge...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wo...

Je mag tijdelijke in een caravan gaan wonen. Daar de gemeente graag wil weten waar hun inwoners wonen zou ik de situatie eerlijk aan de gemeente melden en vragen wat het adres is van de caravan. De gemeenteambtenaren zijn verplicht om alle zelfstandige niet verplaatsbare bouwwerken tot lantarenpalen aan toe een adres te geven. Nu is een caravan in theorie verplaatsbaar, maar waarschijnlijk bedoel je een stacaravan. Ook zal dan de gemeenteambtenaar je een termijn geven wat tijdelijk is. Hoe je het doet met de post is afhankelijk van de plek waar de caravan staat, maar meestal kom je er wel achter hoe je dat handig kunt regelen. Veel instanties hebben graag dat je een postadres hebt, zodat ze kunnen bereiken. Toegevoegd na 6 minuten: Bij de gemeente kun je ook afspraken maken over een briefadres.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ge...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100