Een vriendin is verkracht maar durft geen aangifte te doen. Kan ik iets doen?

Een vriendin van mij is verkracht maar durft geen aangifte te doen vanwege haar ouders. Ze heeft dit met mij doorbesproken en ik ben via vele vragen achter de situatie gekomen en mogelijke info over de verdachte. Kan ik iets doen zodat die gasten gepakt kunnen worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaak gebeurt het dat iemand die slachtoffer is van verkrachting zichzelf toch schuldig voelt en zich schaamt. - Help haar te beseffen dat het niet haar schuld is. - Help haar door te zeggen dat schaamte niet nodig is. - Help haar door samen met haar te zoeken in welke volwassene ze vertrouwen heeft. - Help haar door mee te gaan om in gesprek te vertellen wat er gebeurd is. - Help haar door te accepteren dat ze soms wel, soms niet erover wil praten. - help haar te erkennen dat proberen het te ontkennen, haar niet helpt.

Bronnen:
http://www.slachtofferhulp.nl/jongeren
http://www.slachtofferwijzer.nl/seksueel-g...

Heel begrijpelijk de schaamte, misschien een last minder dat je het tegenwoordig ook digitaal aangifte kan doen. Wellicht is dit een optie? Het is inderdaad belangrijk dat je haar vooral helpt, een aangifte heeft niet de hoogste prioriteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100