Vriend heeft computer geleend en verkocht, hoe kan ik alsnog een pc terugkrijgen?

Een vriend van me had de server pc van me broertje geleend zodat hij deze kon hosten, nu vroeg me broertje laatst waarom de server het niet deed. Dus ik appte deze vriend en die zei dat de pc verkocht is en dat het uitlenen van mij onder 'me eigen risico viel'. Is er een manier om een vergelijkbare pc of de waarde van de pc alsnog terug te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is toch echt een probleem van de "vriend". Hij moet zorgen dat pc terugkomt. Je zegt dat zijn ouders hem verkocht hebben. Ga in contact met de ouders. Wil de vriend of ouders de pc niet terugbezorgen ga je naar de politie en legt t voor.

Dit is officieel diefstal. Er zijn 2 manieren waarop je je geld terug kunt krijgen. In beide gevallen moet je in ieder geval aangifte doen bij de politie: 1. Probeer het via je verzekering. Als je het bonnetje nog hebt, gaat dit stukken makkelijker. 2. Probeer in het uiterste geval via de rechter je gelijk te halen.

Gaan praten met de ouders Naar de politie toe gaan heeft geen enkele nut want jij heb de computer uitgeleend dus hij is niet gepikt Dit is iets civielrechtelijk En aangifte van diefstal is dus niet mogelijk Jij zou dan een rechtzaak moeten aanspannen en aangezien dat heel kostbaar is zal je dit als een dure les moeten zien Niet uitlenen aan vage vrienden

Je zou allereerst contact op kunnen nemen met de ouders van die 'vriend' met het verzoek de schade te vergoeden. Helpt dit niet, contact opnemen met Het Juridisch Loket en samen met hen komen tot een ontwerp voor een aangetekende brief, die je naar die ouders stuurt (als de 'vriend' minderjarig is). De hoogte van de schadevergoeding kan het probleem toch niet zijn; met twee weken vakkenvullen in de supermarkt is het bedrag terugverdiend door de schuldenaar. De wil tot terugbetaling zal vermoedelijk niet aanwezig zijn. Helpt het mondelinge en schriftelijke contact met de ouders niet (ik vermoed het niet) dan zou ik stoppen en mijn verlies nemen omdat het financiële belang (euro 200.- voor een computer die al een paar jaar oud is) niet opweegt tegen de kosten die je gaat maken als je doorgaat. Maar stel: je gaat verder. Je neemt contact op met een deurwaarder. Die laat je een incassotraject starten. Wel zorgen dat je wat bewijsmateriaal hebt (bewijs van aanschaf computer, schriftelijk bewijs van al ondernomen acties e.d. met data en alles erop en eraan.) Wordt er niet gereageerd op de brief die de deurwaarder schrijft, dan laat je hem een dagvaarding uitbrengen waarin de schuldenaar wordt opgeroepen om voor de rechtbank te verschijnen. De rechter doet een uitspraak, de deurwaarder 'betekent' het vonnis aan de schuldenaar. Als die uiteindelijk niet betaalt, volgt beslaglegging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100