Als je kritiek hebt op de info die een organisatie geeft, op haar website bijvoorbeeld, is daar dan ook een commissie voor waarbij je dan terecht kan?

Er is een bepaalde organisatie, die als doel heeft mensen voor te lichten over een bepaald onderwerp. Ik persoonlijk vind wel, dat ze dat te eenzijdig doen. Is er dan een soort commissie of iets dergelijks, waarbij je dan met die opmerking terecht kunt? Dan kan die misschien kijken of die kritiek terecht is... (Ik bedoel: wat reclames op TV betreft, heb je toch ook de Reclame Code Commissie, waarbij je het kan melden als je een reclame bijv. te misleidend vindt? Kan dat misschien ook met info op websites)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is geen algemene commissie o.i.d. speciaal voor "Voorlichting". Sommige organisaties geven ook heel bewust en openlijk eenzijdige informatie. Je kunt van de jagersvereniging nou niet verwachten dat ze erg opkomen voor die konijntjes die ze afschieten. Ze hebben er wel (een politiek verantwoorde) mening over, maar ze zien het niet als hún taak om daar voor op te komen. Aan de andere kant van de streep staan dierenwelzijnsorganisaties als Wakker Dier. Die nemen het voor het konijn op en zitten juist de jagers zoveel mogelijk dwars. Zou houden we de balans. Als jij het met een organisatie niet eens bent, dan staat het je vrij een tegengeluid te laten horen en aandacht te vragen voor jouw standpunt. Dat mag je alleen doen, maar ook samen met een organisatie. Er zijn een paar terreinen waar je wél wat meer kunt. Maar aangezien je geen hint geeft over het onderwerp kan ik alleen maar reden. Voor zaken op het gebied van discriminatie zou je naar de commisie gelijke behandeling kunnen gaan. http://nl.wikipedia.org/wiki/Commissie_gelijke_behandeling Voor reclame, dat gaf je zelf al aan, bestaat een reclame-code commissie https://www.reclamecode.nl/ Voor zaken tussen overheid en burger is er de Nationale Ombudsman https://www.nationaleombudsman.nl/?gclid=CLW_3dDAs8ECFYzMtAodRUIAwQ En zo zijn er nog wel een paar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100