mogen vrouwen wildplassen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Buiten de bebouwde kom mogen zowel mannen als vrouwen wild plassen. Binnen de bebouwde kom niet.

Voor mannen en vrouwen zelfde regels, maar niet overal gelijk, zie: WAT IS WILDPLASSEN EN WELKE BOETE KRIJG JE ERVOOR? Wildplassen is het plassen in het openbaar, op een plaats die daar niet voor bedoeld is. Bijvoorbeeld tegen een boom, een lantaarnpaal of in een portiek. Dit geeft veel overlast, met name vanwege de stank. Vaak wordt wildplassen via de APV (algemene plaatselijke verordening) verboden en daarom krijg je er een boete voor. Buiten de bebouwde kom is wildplassen vaak niet strafbaar, afhankelijk van de plaatselijke verordeningen die zich vaak tot de bebouwde kom beperken. Als je wordt betrapt op wildplassen, kost je dat €130,-. Het boetebedrag van dit moment kun je vinden in de boetebase van het openbaar ministerie.

Er wordt nergens onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Dit volgt uit het gelijkheidsbeginsel dat o.a. in de Grondwet staat. De vraag of specifiek vrouwen dus al dan niet mogen wildplassen, is daarom minder van belang. De plaats waar het gebeurt (buiten of binnen de bebouwde kom) is wel belangrijk, omdat de regels omtrent wildplassen doorgaans per gemeente worden geregeld.

Van mij mag je plassen zoveel als je wilt, ook wild. Zolang er maar niemand hinder van ondervindt en zolang de riolering er maar op berekend is ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100