kopen van een wifi-pineapple(hack router) en testen op eigen netwerk illegaal?

Voor ons bedrijf willen we graag beschermd zijn tegen hackers via wifi en willen dus kijken wat de nieuwste hack generatie(hak5) te bieden heeft en ons hier tegen beschermen.

Nu zijn we van plan op een wifi-pineapple te kopen(een soort router die gemaakt is om in wifi netwerken te hacken), maar dit moet dan wel vanuit het buitenland bestelt worden, maar is dit illegaal? Om één apparaat te kopen die voor het hacken van wifi gebruikt kan worden? Of is het niet illegaal totdat je het daadwerkelijk gaat gebruiken gebruiken tegen anderen?

Nogmaals we willen het alleen voor eigen gebruik kopen en dus gebruiken op ons eigen netwerk. We hebben nogal gevoelige informatie en willen dus testen hoe we ervoor staan als iemand in ons netwerk probeert te hacken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet zo goed als zeker dat een pineapple legaal is om te kopen. Dat weet ik omdat ik meerdere mensen ken die zo'n ding hebben. Daarnaast kan ik er ook niks over vinden op internet dat het illegaal zou zijn. Zolang jij er geen illegale dingen mee doet is er niks aan de hand.

Zolang het binnen jou netwerk blijft is het niet illegaal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100