mag je wiet planten kweken in je huurhuis?

Je mag 5 planten thuis hebben. maar in mijn huur contract staat dat ik niks mag verbouwen in mijn huurhuis. bedoelen ze dan voor meer dan 5 planten of mag ik helemaal geen planten in mijn huis hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als in je contract staat dat je niets mag verbouwen, mag je niets verbouwen. Dus ook geen 5 planten. Toegevoegd na 7 uur: Bij minder dan 5 planten wordt er Door justitie niet overgegaan tot vervolging, wel kan de woningcorporatie een verzoek tot huisuitzetting indienen. Deze wordt vaak gehonoreerd. Google maar eens, genoeg jurisprudentie hierover.

Enkele plantjes hebben valt niet onder de term "verbouwen"', dus ja, het mag.

Om te beginnen mag je helemaal geen wiet verbouwen volgens de wet. Als je minder dan 5 planten kweekt, word je daar (meestal) niet voor vervolgd, dat is iets anders. Wel zullen je planten in beslag worden genomen als je betrapt wordt. Bij 5 planten zal de wbv waarschijnlijk nie eenst in kennis gesteld worden. Voor een wbv is meer van belang dat je geen illegale kwekerij hebt, met lampen en de hele mikmak, en eventueel ook nog illegaal stroom aftappen. Denk ook aan het brandgevaar dat dit oplevert. Samenvattend: nee het mag niet, maar 5 plantjes, zonder lampen en andere apparatuur, zullen je geen problemen opleveren.

Allereerst is het kweken en oogsten van hennep nog altijd wel strafbaar, maar bij 5 planten die niet professioneel geteeld worden zal er niet actief vervolgd worden. Een politie-instap (inclusief het eventueel forceren van de deur) is wel rechtmatig, net zoals het in beslag nemen van de planten. (Artikel 3.2.1 Aanwijzing Opiumwet). Woningcoöperaties hebben over het algemeen een zero-tolerance beleid tegenover het gebruik en vooral de teelt/fabricage van hennep of andere drugs in hun woningen. Dit brengt namelijk zeer regelmatig overlast met zich mee (dealen, ripdeals, geweldsincidenten, buurtoverlast). Om zeker te weten of het wel of niet mag kan je in de reactie het artikel kwijt en welke woningcoöperatie het is. Dan kan ik je vertellen of ik denk dat het mag of niet.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0032570/geld...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100