Mag ik vliegen (naar Griekenland) met een verlopen paspoort, maar een geldig ID kaart? (mijn vliegticket staat geboekt via mijn paspoort)

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, volgens deze site kun je binnen Europa gewoon vliegen met je identiteitskaart. Ik zou als ik jou was wel even checken hoe dat zit met paspoortnummer, wat je waarschijnlijk hebt aangegeven bij ticketkoop.

Bronnen:
http://identiteitskaart.net/reizen-en-vliegen/

Nee, dat mag niet. Je ticket moet overeenkomen met alle gegevens van je geldige ID/paspoort. Niet alleen je naam en geboortedatum maar ook het nummer van het legitimatiebewijs. Daarnaast moet je legitimatiebewijs op het moment van vliegen (en de terugreis) nog geldig zijn. Dus je melden op de luchthaven met een verlopen paspoort of een andere ID dan op je ticket staat kan er voor zorgen dat je niet mee mag. Neem contact op met je vliegmaatschappij, de regels per maatschappij verschillen nogal. Bij de ene maatschappij kun je kosteloos het nummer op je ticket laten aanpassen, bij een ander moet je je verlopen paspoort meenemen samen met je geldige ID, bij weer een ander moet je een heel nieuw ticket aanschaffen. Toegevoegd na 2 minuten: Als je bij de boeking geen nummer van een ID hebt opgegeven dan hoef je je ook geen zorgen te maken. Met een geldige Europese ID-kaart kun je vliegen naar Griekenland. Alle landen waar je heen mag met je kaart staan op de achterkant van je kaart.

Bronnen:
http://www.deombudsman.nl/reizen-en-vervoe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100