Als iemand een moord pleegt,dan wordt hij/zij gestraft. Telt dat voor iedereen?

ik bedoel dus eigenlijk..telt dat ook voor de paus, een president of koning?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja... Voor iedereen... Toegevoegd na 2 minuten: . Kijk maar naar Karadjic, was president, maar hij moet zich verantwoorden voor zijn daden... En komt vast te staan dat hij bloed aan zijn handen heeft, dan wordt hij berecht zoals ieder ander...

Iedereen zou dan gestraft moeten worden,maar of het ook gebeurt? Ik vrees van niet.

een koning/koninging is toch onschendbaar? ik kan me trouwens niet voorstellen dat zulke hooggeplaatste mensen een moord zouden begaan. En wel dan zullen ze er wel iemand voor inhuren, dus indirect iemand vermoorden. Ja, dan kun je als hooggeplaatste jezelf verschuilen achter diegene die je mogelijk hebt ingehuurd. denk maar aan dictators zoals idi amin en hitler.

Nee, kijk naar van die corrupte landen.. die kopen elkaar allemaal gewoon om.. of ze zorgen ervoor dat het niet uitkomt...

Helaas: Nee. Er is zoiets als koninklijke en diplomatieke onschendbaarheid. De koning (of zoals op dit moment de koningin) is onschendbaar en valt onder de verantwoordelijkheid van de ministers. De koning kan dus niet vervolgt worden voor strafrechtelijke overtredingen of misdrijven. Diplomaten en hun familie ook niet, mits hun diplomatieke status ook erkend is door Nederland.

Een paus, een koning en een president zijn strafbaar als alle andere burgers. Zij genieten geen diplomatieke onschendbaarheid. Iedereen is voor de wet gelijk. Daar duidt de blinddoek van Vrouwe Justitia op. Diplomaten zijn in beginsel wel onschendbaar vanwege hun belangrijke functie als intermediair. Als een diplomaat echter een moord pleegt, zal het land van herkomst de diplomatieke status ontnemen en zullen ze alsnog gestraft kunnen worden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Diplomatieke_...

Nee, dat geldt niet voor iedereen. Je moet eerst gepakt worden. Vele moorden worden nooit opgelost.

Bouterse wordt toch ook weer binnenkort President van Suriname? Die grote schurk! Antwoord nee dus.

nee in bepaalde oorlogsituaties is het "geoorloofd", lees maar is wat over amerikaanse oorlogen. daar maken ze er een sport van.

ja

De meeste pausen, afgezien van die van na de 2e wereldoorlog, hebben behoorlijk wat bloed aan hun handen. Toch zijn er weinig pausen veroordeeld.

In Nederland wel,in het buitenland niet zeker niet in landen als iran en s.a.

De paus is de vertegenwoordiger van Christus op aarde en alleen verantwoording schuldig aan God. De paus zal dus niet gestraft worden als hij iemand vermoord. Hij heeft dit dan b.v. gedaan in opdracht van God. Overigens is Vaticaanstad een staat in een staat en heeft zo zijn eigen rechtsregels (die ik overigens niet ken). De koningin is volgens de grondwet onschendbaar en dat houdt in dat de ministers (en parlement) verantwoordelijk voor haar zijn, voor wat ze DOET en zegt. Als de koningin iemand zou vermoorden (wat in het verleden vaak is gebeurd in buitenland), dan kan ze door rechtsinstanties niet aangeklaagd worden en dus ook niet gestraft. De ministers zullen in dit geval moeten beslissen wat er met er met haar moet gebeuren. Zonder meer zal ze af moeten treden en verder beslissen zij wat er verder moet gebeuren. Prins Bernhard is voor de Lockhead affaire niet vervolgd. De affaire dreigde te leiden naar een constitutionele crisis. Het staat haast wel vast dat Koningin Juliana gedreigd heeft met aftreden indien de prins strafrechtelijk vervolgd zou zijn. Het Kabinet-Den Uyl besloot daarop Bernhard te vrijwaren van strafvervolging. Wel moest hij erkennen dat hij fouten had gemaakt, zijn functies in het bedrijfsleven en die van Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht neerleggen en werd hem verboden ooit nog in het openbaar in uniform te verschijnen. Een minister (presisent) geniet diplomatieke onschendbaarheid zolang hij het ambt vervult. Als hij een moord zou plegen, zou hij worden afgezet en verliest daardoor zijn onschendbaarheid en kan hij worden vervolgd. In 2008 heeft Berlusconi een wet gemaakt die hem voor het leven onschendbaar moest maken. Onlangs heeft het Constitutionele Hof van Italië de wet ongeldig verklaard, zijnde dat hij tegen de grondwet in druist. Toegevoegd na 1 dag: In mijn antwoord ben ik van de situatie uit gegaan zoals die voor de betreffende personen in eigen land gelden. Als de koningin naar buitenland gaat, geldt natuurlijk de NL grondwet niet meer en zal ze op een andere manier onschendbaarheid genieten. Daar ze volgens mij geen diplomaat is, zal ze vermoedelijk niet onder het verdrag van Wenen vallen, welk voor diplomaten geldt als ze hun ambt uitoefenen.

In sommige bananenrepublieken geldt God nog gebod, Idi Amin is er mee weggekomen zie Toegevoegd na 38 seconden: dus nee het telt niet voor iedereen

Nee, wat dacht je van de mensen die de doodstraf krijgen en dan vermoord worden door iemand. Nooit gehoor dat zij dan gestraft worden...

In Nederland ja, want wij hebben een onafhankelijke rechterlijke macht. In sommige landen is een totalitair systeem en kan een dictator of zijn metgezellen de straf ontlopen. Denk aan WO II, de moorden die met goedkeuring van de Nazi's gebeurden en tegenwoordig voor de Rode Khmer, Srebrenica, etc. In deze gevallen geldt echter het oorlogstribunaal in Den Haag, dat achteraf kan zorgen dat de dader gestraft worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100