Mijn 7 jarig dochter was door haar klasgenot (8 jaar) op grond gegooid, ze kregt licht hersenschuding. Is die jonge aanspraklijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat zou je willen claimen dan? Dit is kinderspel, en natuurlijk vervelend, maar ze zal het overleven, en sterker door worden...

gelukkig een lichte hersenschuding. de verzekerings maatschappij moet alles vergoeden lijkt mij

heb je schade dan zijn de ouders aansprakelijk voor de schade.

Nee. Kinderen rotzooien nou eenmaal wat aan, ze stoeien, vallen, duwen, trekken enzovoorts. En daarbij lopen ze wel eens wat op. Daarbij is aansprakelijkheid niet aan de orde. Als je het idee hebt dat dit kind heel vaak dit soort 'ongelukken' veroorzaakt is het wel iets om op school over te gaan praten of de ouders van op de hoogte te stellen. Mijn zoon heeft ooit een T-shirt van een klasgenootje kapot gebeten. Dat heb ik toen wel vergoed.

als er iets kapot is gegaan zou ik gewoon even met die ouders over praten. alle kinderen vechten/vallen wel eens, ik zou er niet teveel gedoe over maken

Dat is afhankelijk of die jongen het met opzet heeft gedaan of niet. Dat zal moeilijk te bewijzen zijn. Daarnaast kan je die jongen niet aansprakelijk stellen, zijn ouders wel. Als jij kosten heb moeten maken voor onderzoek in het ziekenhuis (wat niet verzekerd is), kan je claimen bij de ouders. Eventuele schade die je bij zijn ouders claimt, hebben zij als het goed is weer een AVP (WA-verzekering) voor.

Als het in de school is gebeurt is de school aansprakelijk(vroeger hoorde daar de weg van een naar school ook bij) als het ergens anders gebeurt is zijn de ouders aansprakelijk voor de geleden financiële schade. Verwacht dus geen zak geld van die ouders omdat hun zoon uw dochter pijn heeft gedaan.

En anders is het oog om oog.

Als je echt schade hebt geleden en er is iets stuk gegaan, dan wel. De hersenschudding en het artsenbezoek, valt onder de verzekering en wordt gewoon vergoed. Het zou voor mij nog wel uitmaken of het om opzet gaat of gewoon in het spel is gebeurd. Het zijn toch kinderen en soms spelen ze een beetje te ruw. Dan kun je er over praten maar om meteen aansprakelijk te stellen is er denk ik meer nodig. (kapotte bril ofzo)

Ze heeft waarschijnlijk een Wa verzekering,vergeet geen smartegeld te vragen

Nee, zijn ouders zijn aansprakelijk op deze leeftijd. De vraag is of hier sprake is van opzet (getuigen) of spel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100